Згодом прес-секретарк Служби безпеки України Олена Гітлянська у Facebook повідомила, що члена правління АТ “Укрексімбанку” Олександра Гриценка затримали співробітники СБУ – за дорученням Генпрокуратури в межах кримінального провадження за ч.1 ст.255, ч.5 ст.191, ч.3 ст.209 Кримінального кодексу.

Затримання відбувалась виключно в межах чинного законодавства. На даний час затриманий поміщений до ізолятора тимчасового тримання. Справу веде Генеральна прокуратура України“, – зазначила Гітлянська.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Зауважимо, що за декілька днів до інциденту про ініціювання розслідування щодо “Укрексімбанку” повідомив колишній заступник глави Адміністрації президента-втікача Януковича – одіозний Андрій Портнов. Інформацію, як завжди, опублікував у своєму Телеграм-каналі.

Нагадаємо, раніше з’явилася інформація, що у Києві “викрали” голову “Укрексімбанку” Олександра Гриценка.

За словами родичів Гриценка, невідомі начебто забрали його у чорний автобус просто на очах у дитини, з якою він гуляв. Родина вже звернулася до правоохоронних органів.

Довідка. Олександр Гриценко був призначений на пост голови правління “Укрексімбанку” наглядовою радою фінустанови 1 серпня 2014 року. Колективу банку його представила особисто тодішня голова НБУ Валерія Гонтарева. Гриценко змінив на цій посаді Віталія Білоуса, який очолював “Укрексімбанк” від початку 2013 року. Усі повноваження він отримав 15 серпня 2014 року – безстроково.