Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Соціальні новини

Суд і ОСББ поставили крапку в “нерухомому” бізнесі влади Івано-Франківська

На цьому тижні обурення мешканців Івано-Франківська викликала поширена у мережах інформація про те, що раніше судимий за корупцію депутат Івано-Франківської міської ради від ВО “Свобода”, де ця партія уже кілька каденцій становить більшість, а також має свого мера, придбав з “аукціону” нежитлове підвальне приміщення, 44 м. кв., в одному із житлових багатоквартирних будинків у центрі міста, обладнане окремим входом і заїздом усього за якісь 70 з лишком тис. грн..

Скільки за останні роки було здійснено подібних придбань людьми влади з подібних “аукціонів” відомо тільки мережі, пошуковику Google та компетентним, але бездіяльним органам...

І ось Об’єднання співвласників багатоквартирного будинку “Локомотив ІФ” через суд домоглося скасування планів щодо приватизації допоміжного приміщення, розташованого в їх багатоповерхівці. 

Про це йдеться в постанові Західного апеляційного господарського суду від 30 листопада 2020 року.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Як йдеться в документі, ще 28.01.2016 р. Івано-Франківська міська рада доповнила перелік об’єктів комунальної власності територіальної громади міста Івано-Франківська нежитловим приміщенням в будинку 170 по вул. Вовчинецькій.

Міська влада вважала приміщення сміттєсховища на першому поверсі загальною площею 38,6 кв. м своїм та зареєструвала його як нерухомість територіальної громади.

Суд першої інстанції погодився з такою позицією місцевої влади і відмовився у клопотанні мешканців, які наполягали, що приміщення перебуває у спільній власності співвласників житлового будинку.

Тим часом міський Департамент комунальних ресурсів уклав договір купівлі-продажу зазначеного приміщення за 77 тис. грн.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Об’єднання співвласників подало апеляцію. І виграло її. Згідно постанови суду усі власники квартир та нежитлових приміщень у багатоквартирному будинку є співвласниками на праві спільної сумісної власності спільного майна багатоквартирного будинку.

І лише приміщення, що з самого початку будувалися як такі, використання яких мало інше призначення (магазини, перукарні, офіси, поштові відділення тощо), залишаються тими, на які не поширюється правовий режим допоміжних приміщень.

Суд визнав рішення Івано-Франківської міської ради №31-3 від 28.01.2016 «Про оренду та безоплатне користування (позичку) об`єктів комунальної власності територіальної громади м. Івано-Франківська» в частині доповнення переліку об`єктів комунальної власності територіальної громади міста Івано-Франківська нежитловим приміщенням в будівлі за адресою Вовчинецька 170 незаконним та таким, що порушує права позивача.

З міської ради на користь ОСББ постановлено стягнути 1762 грн. відшкодування витрат по сплаті судового збору за подання позову та 2  643 грн. у відшкодування витрат по сплаті судового збору за подання апеляційної скарги.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності