Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Події

Суд повернув громаді УПЦ МП храм на Тернопіллі

Релігійна громада святої праведної Анни Української Православної Церкви (МП) села Кути Шумського району Тернопільської області 16 травня виграла суд за позовом у Тернопільському суді.

У своїй заяві віруючі МП вимагали усунути перешкоди в користуванні храмом, який захопили прихильники УПЦ КП, повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ (МП).

Розгляд справи відкладали майже рік, заяву релігійна громада УПЦ (МП) подала 10 липня 2017-го. За словами настоятеля протоієрея Ігоря Кушнірука, рішення по цій справі господарський суд у Тернополі прийняв лише після остаточного рішення іншого суду щодо законної приналежності храму громаді Тернопільської єпархії УПЦ (МП).

Віруючі довели своє право на володіння храмом і підтвердили законність своєї документації у Касаційному господарському суді у складі Верховного суду України. Відповідне рішення було ухвалене 15 лютого.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Настоятель повідомляє, що громада звертатиметься до виконавчої служби та правоохоронців, аби ті забезпечили доступ до їхнього храму.

З моменту захоплення храму на честь Святої Праведної Анни віруючим МП доводиться здійснювати богослужіння в наметі.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності