Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Полеміка

СУД СКАСУВАВ ЗАБОРОНУ НА Т/С “СВАТИ” І ДОЗВОЛИВ В’ЇЗД В УКРАЇНУ РОСІЙСЬКОМУ ШОВЕНІСТУ ДОБРОНРАВОВУ

Окружний адміністративний суд міста Києва дії Служби безпеки України щодо заборони в’їзду в Україну громадянину Російської Федерації Федору Добронравову, відомому за своїми антиукраїнськми висловами та діями, визнав протиправними та скасував усі рішення ухвалені, згідно з цією забороною.

Про це повідомляється на сайті Окружного суду Києва.

Розглянувши адміністративну справу за позовом ТОВ “Телерадіокомпанія студія 1+1” та ТОВ “Кіноквартал” задовольнив, адміністративний позов про визнання протиправними дій, скасування постанови та наказів.

Зокрема, суд визнав протиправними дії Служби безпеки України щодо підготовки довідки про наявність підстав для прийняття постанови про заборону в’їзду в Україну громадянину Російської Федерації Федору Добронравову та визнав протиправною та скасував відповідну постанову СБУ“, – йдеться у повідомленні.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Крім того, суд визнав протиправними дії СБУ щодо заборони в’їзду російському актору і шовеністу Добронравову, який часто виступає в анексованому Криму, а в червні 2014 року в Таллінні Добронравов разом із колегами по майданчику напав на двох українців. Ті розлютили актора запитанням, чому він підписав листа на підтримку дій президента Росії Володимира Путіна у Криму та в Україні. Жінці, яка тоді спробувала вступитись за свого чоловіка, російський актор зламав пальця.

Під час ухвалення рішення у справі, судом було проаналізовано зміст довідки, яка була підготовлена СБУ і на підставі якої прийняті й інші оскаржувані рішення, та встановлено, що вона була складена з порушенням нормативних вимог та за відсутності належних обґрунтувань. Тому, всі інші рішення, прийняті відповідачами на підставі зазначеної довідки судом визнано необґрунтованими, а тому визнано протиправними й скасовано відповідну Постанову СБУ, наказ Міністерства культури України та наказ Державного агентства України з питань кіно у частині анулювання державних посвідчень на право розповсюдження і демонстрування певних фільмів за його участі“, – резюмували у суді.

Нагадаємо, що 22 листопада 2017 року одному з виконавців головної ролі у серіалі Федору Добронравову СБУ заборонила в’їзд терміном на три роки. Пізніше керівник студії “Квартал 95” Володимир Зеленський записав відео, у якому доволі емоційно прокоментував заборону “Сватів”.

29 листопада 2017 року серіал “Свати” виробництва студії “Квартал 95” заборонили до показу України.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Володимир Зеленський у своєму інтерв’ю “ТСН.Тижню” заявив, що розраховує на “справедливе рішення суду щодо заборони “Сватів”.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності