Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Економіка

Суд Тель-Авіва “якби став і не став на бік” Коломойського і Боголюбова…

Окружний суд м. Тель-Авіва вирішив, що не має юрисдикції для розгляду позову «ПриватБанку» проти колишніх акціонерів Ігоря Коломойського і Геннадія Боголюбова.

Про це повідомила пресслужба банку.

«Суд постановив, що Ізраїль не є належною юрисдикцією для розгляду позову. ПриватБанк має право подати апеляцію на це рішення», – йдеться в повідомленні.

У грудні 2019 року «ПриватБанк» ініціював судове провадження в Окружному суді Тель-Авіва проти колишніх власників банку. Воно стосується виведення з банку щонайменше $600 млн в період 2007-2011 років та розміщення їх на рахунку в ізраїльському банку «Дисконт».

Попри відмову в розгляді позову, «ПриватБанк» вбачає у рішенні суду низку позитивних висновків.

Зокрема, суд визнав, що «ПриватБанк» має «достатню для судового розгляду справу» проти Коломойського та Боголюбова.

В рішенні суду, за даними «ПриватБанку» вказано, що банк належним чином довів, що кошти з нього виводились до Ізраїлю за допомогою низки складних та ретельно продуманих переказів.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Також ізраїльський суд відмовив у задоволенні заяви колишніх власників щодо їхнього переслідування з боку українського уряду і постановив, що рано чи пізно Коломойському та Боголюбову доведеться захищати свою позицію щодо позову «ПриватБанку» в Ізраїлі.

«Ми позитивно оцінюємо висновки суду щодо наявності в «ПриватБанку» достатньої для судового розгляду справи щодо шахрайства проти його колишніх власників на загальну суму в сотні мільйонів доларів. Відсутність будь-якої обґрунтованої лінії захисту з боку пана Коломойського і пана Боголюбова та їхня повна відмова давати свідчення свідчить тільки про те, що вони на кожному кроці намагаються уникнути будь-якої відповідальності за свою неприпустиму та протиправну поведінку», – заявив голова правління «ПриватБанку» Герхард Бьош.

Нагадаємо, детективне агентство Kroll за підсумками аудиту «Приватбанку» підтвердило, що фінустанова до моменту її націоналізації наприкінці 2016 року була об’єктом масштабних і скоординованих шахрайських дій, що завдало їй збитків мінімум на $5,5 млрд.

Верховний Суд України підтримав правову позицію Національного банку України щодо забезпечення виконання зобов’язань «Приватбанку» за кредитами рефінансування. Також суд задовольнив позов НБУ з націоналізації «Приватбанку».

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

У серпні 2021 року «ПриватБанк» через газету «Голос України» вручив позов Ігорю Коломойському, Геннадію Боголюбову та їхньому юристу В’ячеславу Карташеву. Він стосується шахрайських дій, незаконного привласнення і відмивання коштів, в результаті чого, щонайменше $600 мільйонів були незаконно виведені з банку в період з 2007 по 2011 роки і розміщені на банківському рахунку в ізраїльському банку «Дисконт».

7 грудня 2020 року Окружний суд Тель-Авіва відмовив у задоволенні клопотання Банку «Дисконт» у повному обсязі та вирішив, що позовні вимоги до банку повинні стати предметом повноцінного судового розгляду, а також зобов’язав відшкодувати «ПриватБанку» судові витрати.

Банк «Дисконт» намагався оскаржити це рішення у Верховному суді Ізраїлю. Однак 26 березня 2021 року, суд відхилив скаргу і підтвердив право «ПриватБанку» на публічний розгляд справи по суті у повному обсязі.

Зазначимо, у грудні 2019 року «ПриватБанк» ініціював судове провадження в Окружному суді Тель-Авіва проти колишніх власників банку. Воно стосується виведення з банку щонайменше $600 млн в період 2007-2011 років та розміщення їх на рахунку в ізраїльському банку «Дисконт».

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності