Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Полеміка

Суд у Львові скасував імпічмент райради із Закарпаття своєму очільнику

Сьогодні, 10 вересня, Львівський апеляційний адміністративний суд скасував як незаконне рішення Хустської районної ради від 28 липня 2017 р. “Про дострокове припинення повноважень голови Хустської районної ради” та вирішив поновити на посаді Олександра Пацкана.

Про це повідомляє Закарпаття онлайн із посиланням на правозахисника Віталій Грегор.

“Відповідно, за рішенням суду, теперішній горе-очільник ради Юрій Іванчо повинен з ганьбою бути звільнений, а О.Пацкан негайно поновлений на посаді”, – констатує В.Грегор.

Як раніше інформував В.Грегор, “діюче керівництво районної ради Хустщини в особі Юрія Іванча та Михайла Калинича прийшло до влади наприкінці липня 2017 року шляхом проведення незаконної сесії райради із грубим порушенням законодавства за ініціативи голови Хустської РДА Назарія Павлія. Вони прийшли на штучних гаслах захисту прав освітян, зібравши їх на псевдосесію і обіцяючи погасити заборгованість по їх зарплаті, яка виникла, начебто, через бездіяльність попереднього керівництва Пацкана-Рогача. Внаслідок чого, опісля, сотні техпрацівників районної освіти вже при цих нових горе-керівниках взагалі не мали зарплати понад 3 місяці. Лише завдяки громадському тиску і додатковим дотаціям із державного та обласного бюджетів вдалося погасити більшу частину заборгованості, а остаточно погасити – лише в 1-му кварталі 2018 року”.

У такий спосіб від влади було усунуто представника нардепа Валерія Пацкана, а влада на Хустщині монопольно перейшла до політичного клану Роберта Бровді. представниками якого є народний депутат Валерій Лунчинко, людиною якого, в свою чергу, є голова РДА Назарій Павлій. Бездіяльність в цій ситуації голови Закарпатської ОДА Геннадія Москаля, який має наглядати за дотриманням законності в області, свідчить про “кришування” ним вказаних політичних процесів на користь “народнофронтівського” політичного клану Р.Бровді та усунення від влади народного депутата від БПП Валерія Пацкана (УДАР), з яким у Г.Москаля існує конфлікт з часу виборів до місцевих органів влади. Початком протистояння стала тактика Г.Москаля на виборах, внаслідок якої, як заявив В.Пацкан, люди Москаля на виборах “або взагалі не працювали, або агітували за Опоблок чи “Відродження”.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності