Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Новини з дурдому

Суд ВІДВЕРТО виклав свою думку про фаховість і роботу Пенсійного фонду України та нарахування пенсій в ухвалі, – БРАВО!

Відносини працівників Пенсійного фонду з особами похилого віку виходять на рівень знущання, ставлять під сумнів рівень моральних цінностей, професіоналізму та інтелектуальних здібностей осіб, що уповноважені представляти державу.

Про це зазначається в ухвалі Окружного адміністративного суду міста Києва від 16 вересня 2022 року у справі щодо перерахування пенсії, яка оприлюднена в Єдиному реєстрі судових рішень.

В указаній справі, що тягнулася з 2021 року, суд зобов’язав Головне управління Пенсійного фонду України в місті Києві перерахувати пенсію за заявою пенсіонера.

Суд чітко послався на норми законодавства, які були порушені управлінням пенсійного фонду, та зобов’язав здійснити перерахунок пенсії, з чітким указанням дати, з якої має бути перерахована пенсія, а також вказавши, в якому розмірі має бути здійснена доплата до пенсії.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

“Тобто, зрозумілою та доступною мовою, що не потребує надмірного інтелектуального навантаження з боку ГУ ПФУ, визначено … що є зрозумілим навіть для стороннього спостерігача, не обтяженого тонкощами профільного законодавства“, – йдеться в рішенні суду.

Проте, у липні 2022 року пенсіонер знову звернувся до суду, оскільки управління пенсійного фонду при виконанні рішення суду знову недоплатило пенсіонеру, невірно протрактувавши рішення.

Це неабияк розлютило суддю, який зазначив, що працівники ПФУ знущаються з людей похилого віку та маніпулюють інформацією з метою невиконання судового рішення.

“Нерозуміння цього (рішення суду, – ред.) ставить під сумнів як професійний рівень працівників ГУ ПФУ, у зв’язку з чим він потребує підвищення кваліфікації, так і свідчить про низький рівень моральних цінностей, який проектується на відносини з особами похилого віку, пенсіонерами, що виходить на рівень знущання над цими особами з боку осіб, які представляють Державу, які маніпулюють термінами та розсудами задля невиконання рішення суду на користь пенсіонера, – зазначив суддя.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

У резулятивній частині рішення суддя пригрозив, що у разі продовження свавільного трактування рішень суду, яке набуло вже характер системи, суд направить матеріали у правоохоронні органи.

“Звернути увагу ГУ ПФУ в м. Києві, що у разі продовження системного свавільного трактування рішень суду, що вочевидь здійснюється усвідомлено та для цілей невиконання рішень суду на користь пенсіонерів, вказані відомості будуть систематизовані судом для представлення профільним правоохоронним органам для вирішення питань кримінально-правового характеру, що буде мати свою оцінку і з боку суду в частині відповідальності в рамках контролю за виконанням рішення суду“, – наголосив суддя.

Нагадаємо, Пенсійний фонд сотнями обраховує пенсіонерів, роблячи системні помилки. А Окружний адмінсуд Києва завалений позовами – у 50% адміністративних позовів відповідачами вказані управління Пенсійного фонду України.

Серед вимог вказаних позовів – оскарження відмови в проведенні перерахунку пенсії.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Окрім того, позивачі просять суд зобов’язати відповідні органи Пенсійного фонду здійснити перерахунок та виплату пенсії.

Нагадаємо, що ця проблема триває роками. Причому, з року в рік кількість позовів проти Пенсійного фонду зростає.

Так, ще в 2019 році суддя Окружного адміністративного суду міста Києва Руслан Арсірій розповідав, що позови до ПФУ – одна з найчисленніших категорій справ. На той момент вони складали майже 20% від всіх надходжень до суду.

Одна з головних причин звернень до суду – неправильно нараховані або перераховані пенсії.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Пенсійний фонд робить системні помилки, а страждає пенсіонер. І це проблема, яку має вирішити виконавча влада, а не перекладати її на суди, генеруючи зайву роботу”, – обурювався суддя.

Причому, кожні 4 із 5 пенсійних спорів ОАСК вирішує на користь позивачів.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності