Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Події

Суд засудив пенсіонерку на 5 років за пропаганду комунізму

На Херсонщині за публікацію радянських символів покарали пенсіонерку за публікацію радянських символів у соцмережах.

Пенсіонерка, яка поширювала комуністичні символи та пропагандистські матеріали, Новотроїцький районний суд Херсонщини засудив до п ‘ яти років позбавлення волі.

Новотроїцький районний суд Херсонщини визнав пенсіонера винним у поширенні комуністичної символіки та пропаганди комуністичного тоталітарного режиму (частина. 2 ст. 436-1 Кримінального кодексу України) та призначив п ‘ять років ув’ язнення, замінивши один рік пробація.

Протягом 2016-2018 року обвинувачена на її сторінці у соціальній мережі ‘ ‘ Одноклассники ‘ ‘ опублікувала низку фото та відеофайлів із символами комуністичного режиму.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Зокрема, 9 листопада 2016 року у стрічці мережі  “”Однокласссники” жінка опублікувала колаж з фото радянського генсека Леоніда Брежнєва і текст: “Якщо забрати бариг при владі в Україні , тоді через п ‘ ять років люди скажуть – А, нах*** нам і Європа”.

22 січня 2017 року обвинувачений опублікував фото, що зображує державний герб СРСР (офіційна емблема радянської держави) на червоному фоні. А 27 жовтня 2018-опубліковано декілька світлин з радянськими комуністичними фігурами червоного прапора із зображенням косі серпа і молота.

Згідно з судово-мистецьким іспитом Київського науково-дослідного інституту судової експертизи 12 червня 2020 року, вищевказані фото та відео файли містять символи комуністичного режиму.

Обвинувачений пенсіонер повністю визнав провину та щиро покаявся. Крім того, вона уклала винну угоду з прокурором, яка дозволила їй уникнути реального вироку.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Суд переконав, що партії до угоди добровільно уклали та затвердили її.

Посилання на рішення суду: https://reyestr.court.gov.ua/Review/92804835

https://herson.depo.ua/rus/herson/na-khersonshchini-pensionerku-pokarali-za-te-shcho-postila-u-sotsmerezhakh-radyansku-simvoliku-202011171246140

Loading

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.
Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності