Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Трафунки: надзвичайні новини та кримінал

Суддя скаржиться на SMS-переслідування з боку місцевого начальника поліції на Львівщині

Суддя Стрийського міськрайонного суду Львівської області Вікторія Бучківська звернулася до Вищої ради правосуддя (ВПР) та генпрокурора через втручання в її діяльність з боку начальника місцевого райуправління поліції Андрія Коцура.

У листі до ВРП та генпрокурора, який оприлюднило видання Poliсe Control Ukraine, суддя пояснила, що інцидент стався 20 жовтня цього року. У цей день суддя розглядала низку клопотань слідчої поліції, зокрема, про застосування запобіжного заходу у вигляді домашнього арешту, а також п’ять клопотань про обшуки у кримінальному провадженні. Їх розгляд завершився близько 22:30, у всіх клопотаннях було відмовлено.

Після цього о 23:03 Вікторія Бучківська отримала на особистий мобільний телефон текстові повідомлення від начальника Стрийського райуправління поліції. Суддя впевнена, що номер, з якого надійшли повідомлення, належить саме начальнику місцевої поліції.

SMS-повідомлення було такого змісту: «Дякую Вам за погодження роздруківок, моніторингів. У Вас дивне бачення правосуддя. ДЯКУЮ. Співпраця закінчилася, не розпочавшись. Ви дивний суддя. Гарного Вам вечора(((».

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Бучківська відповіла, що буде заявляти про втручання в їх професійну діяльність у відповідні органи. На це начальник поліції начебто відписав їй: «Можете хоч вже. Бажаю успіхів. Шкода Вас».

Суддя розцінила такі повідомлення як тиск на неї у конкретних кримінальних провадженнях з метою прийняття у цих справах певних рішень.

Начальник Стрийського райуправління поліції Андрій Коцур відмовився прокоментувати історію з SMS-повідомленнями до судді Бучківської.

«Я коментувати нічого не буду з даного приводу взагалі. Як я розумію, буде призначена перевірка і моя позиція буде їм висловлена», – каже Андрій Коцур.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності