Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Події

Суддю з Прикарпаття Царевич та ін. відсторонили від посад

У вівторок, 10 березня, Вища кваліфікаційна комісія відсто­ронила скандальних суддів Пе­черського суду Сергія Вовка, Ок­сану Царевич та Віктора Кицюка від посад на два місяці.

Суддів відсторонили у зв’язку з кримінальним провадженням, пише «ТСН».
Нагадаємо, що 4 березня Верховна Рада абсолютною більшістю голосівдала згоду на затримання й арешт трьох суддів Печерського районного суду Києва

Виступаючи в цей день перед депутатами у Верховній Раді голова Верховного суду України Ярослав Романюк розтлумачив депутатам, у чому саме підозрюють цих трьох суддів.

Суддя Віктор Кицюк підозрюється у справі за ч.2 375 ККУ – ухвалення завідомо неправосудного рішення з мотивів особистої зацікавленості.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

«Він розглядав справу щодо адмінпорушення щодо учасника Автомайдану і не ухвалив об’єктивного рішення. Не взяв до уваги пояснення особи щодо якої стояло питання щодо притягнення до відповідальності», – зазначив Романюк.
Суддю Оксану Царевич підозрюють у вчиненні злочину за цією ж статтею.

«Теж розглянула справу щодо учасника Автомайдану, не забезпечивши явки особи, щодо якої було порушене адміністративне провадження. Не вислухавши її пояснень, не вживши заходів для встановлення об’єктивної істини у справі, а постановивши рішення про позбавлення особи права керування транспортними засобами строком на 6 місяців лише на підставі протоколу про адміністративне правопорушення, який був складений відповідно до рапорту працівника міліції, який навіть не був підписаний працівником міліції», – доповів Романюк.

Суддя Печерського суду Сергій Вовк свого часу виніс обвинувальний вирок екс-міністру внутрішніх справ Юрію Луценку і два роки тому позбавив житла на Печерську київську вчительку Ніну Москаленко. Вовк підозрюється в постанові завідомо неправосудних рішень по цивільній справі Москаленко, якою позбавив законного власника його майна.

6 березня суд ухвалив рішення про відмову заарештовувати суддю Печерського райсуду Сергія Вовка. Суди щодо Царевич
і Кицюк ще не закінчилися.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності