Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Полеміка

Судове провадження чи черговий піар на Луценку?

Окружний адміністративний суд Києва відкрив провадження щодо законності демонстрації на радіо і телебаченні рекламних роликів про діяльність генерального прокурора України Юрія Луценка.

Відповідний судовий позов подала громадська організація Центр протидії корупції (ЦПК).

«Треті особи у справі – генеральний прокурор Юрій Луценко і громадська організація «Українська антикорупційна асоціація». Підготовче засідання призначене на 1 червня», – йдеться у повідомленні.

Організація звинувачує Національну раду з питань телебачення і радіомовлення в тому, що вона надала статус «соціальної» рекламі «Виконуємо закон. Встановлюємо справедливість», де хвалять Луценка, і таким чином дозволила транслювати її безкоштовно.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Активісти вважають, що реклама має ознаки політичної, а не соціальної, адже пропагує позиції генпрокурора для впливу на потенційних виборців, містить маніпуляції та спроби вплинути на глядача, використовує офіційну назву державного органу, містить зображення герба і прапора України.

Варто зазначити, що подібні “соціальний” рекламний ролик, а, можливо, і кілька, є також у міністра юстиції Павла Петренка, де він хвалиться очолюваного ним міністерства та піарить “безкоштовну правову допомогу”. Є такі ролики і в інших міністрів та голів служб, навіть є у Президента, але їх поки до суду чомусь не подали. Тому щодо позову громадської організації, яких в Україні налічується тисячі, стосовно рекламного ролика глави ГПУ, то сьогодні модно піаритись на Луценку, а завтра буде модно на комусь іншому… Така вже ця політика.

Підготував Тарас Боднар

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності