Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Події

«Суки! Бандити! Жаль, вас у ДНР не постріляли!” – сім’я попа РПЦУ захопила житло загиблого АТОвця (відео)

Вінницькі ветерани АТО змушені були відновлювати справедливість, щоби повернути квартиру законним власникам – вдову загиблого побратима.

Повідомляє vinnytsianews.

Житло сина і вдови загиблого АТОвця фактично захопила сім’я священика РПЦУ (УПЦ МП), який переїхав із Донецька.

Квартиранти відмовлялися виселятися та платити за приміщення та комунальні послуги. Власне, у вінничанки житло віджали. Після спроби в черговий раз домовитися з нахабними орендарями, які нерухомість вже вважали своєю, виставляти їх довелося голосно – двері відчинили з ломами та молотками.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

«Платіть за квартиру чи виселяйтесь! Син та вдова нашого побратима хочуть повернути своє житло. Не відчините двері, ми її зламаємо ломами і покличемо поліцію. Десна та Вінниця – це Україна, а не ДНР! Ображати родину загиблого захисника України тут вам ніхто не дасть!” – саме так мирно починалися переговори групи ветеранів АТО у селищі Десні поблизу Вінниці, пише «33 канал».

Ветерани висловили свою позицію під зачиненими дверима квартири, яку у вдови фронтовика Матусевича орендувала сім’я священика – переселенця з Донецька.

Після провалу вже повторної спроби по-доброму домовитися про погашення боргів за оренду квартири та комуналки, хлопці у камуфляжі пішли на штурм малосімейки у гуртожитку.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

«23 жовтня я здала за договором свою та сина квартиру сім’ї священика. Вони заплатили за перший та останній місяць 8 тисяч гривень і з того часу більше нічого не платять… Ні за оренду, ні за комунальні! Двері не відчиняються навіть у присутності поліції. Говорять через двері, що виїдуть лише через суд. Тепер це їхня квартира і я не маю права туди заходити. Я покликала на допомогу побратимів загиблого чоловіка, бо за мене нема кому заступитися. І що я почула від своїх квартирантів-боржників. Це шок! І ці люди проповідують любов ближнього і за канонами Божими?», – розповіла під час штурму власної квартири, яку Спілка ветеранів війни купила його синові, Сніжана Матусевич.

«Колядники» з двома кувалдами та брухтом буквально за 15 хвилин звільнили квартиру Сніжани від нахабних квартирантів, а також винесли в коридор усі їхні речі під крики дружини та сина священика переважно російською: «Суки! Бандити! Жаль, вас у ДНР не постріляли! А ти -повія!»…

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

У цей момент мало не дійшло до бійки, бо переселенці харкали в обличчя вінницьких АТОвців, які були для квартирантів «гіршими за москалі».

Тільки глава сім’ї – священик із Донбасу зрозумів, що треба якось стримати штурм АТОвців і тому кричав «Слава Україні!», «Я знаю Симеона та визнаю ПЦУ»… Але це не допомогло. Зрештою «донецьким» довелося давати пояснення поліції Вінницької області.

На виклик у повернену квартиру приїхало чотири наряди. Свої свідчення також дала Сніжана Матусевич у квартирі з поламаними дверима та образами на стінах.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

«Ми повернули вдові квартиру, яку фактично віджимали ці віруючі без Бога в серці. Як можна було знущатися та заганяти у борги дитину та дружину загиблого воїна. Іншого виходу у нас не було… В обличчя нам кричали таке, начебто ми не у Вінниці, а в Донецьку! Новий замок для дверей у житло Сніжани ми купимо власним коштом. І поліція сьогодні розібралася в ситуації за кілька хвилин! Ми своїх ображати не дамо!», – розповів про події у Десні керівник відділу роботи з ветеранами АТО Андрій Грачов.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності