Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

ВІЙНА

Сунак відповів на подяку Зеленського, а Воллес – на його критику…

Прем’єр Великої Британії Ріші Сунак заявив, що президент України Володимир Зеленський неодноразово висловлював подяку йому і британському народу за надану військову допомогу.

Про це пише видання The Sun.

Так, на саміті НАТО у Вільнюсі міністр оборони Великої Британії Бен Воллес відповів на критику Зеленського про те, що країни блоку не надали Україні жодних часових рамок для запрошення і членства в організації.

Воллес заявив, що країни Заходу не є онлайн-магазином Amazon, тому не можуть надавати Україні всю необхідну зброю зі своїх запасів.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Про це заявив міністр оборони Великої Британії Бен Воллес на полях саміту НАТО у Вільнюсі, повідомляє The Guardian.

Воллес відповів на критику президента Володимира Зеленського у зв’язку з тим, що країни НАТО не надали Україні жодних часових рамок для запрошення та членства в Альянсі.

– Хочемо ми того чи ні, але люди хочуть бачити хоч трохи подяки… Іноді ви просите країни відмовитися від своїх власних запасів (зброї, – Ред.). Іноді доводиться переконувати законодавців на Капітолійському пагорбі в Америці, – сказав він.

Глава Міноборони Британії нагадав, що їздив минулого року в Україну, де йому надали список необхідної для нашої держави зброї.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

– Ви знаєте, ми не Amazon. Я сказав їм про це минулого року, коли я проїхав 11 годин, щоб мені дали список, – додав Воллес.

За словами Воллеса, він розуміє, що Зеленський “говорить зі своєю публікою”, і що попри його критику остаточний договір на саміті був вигідним для України.

Нагадаємо, вчора президент Володимир Зеленський розкритикував країни НАТО і заявив, що, схоже, союзники не мають готовності запросити Україну до Альянсу.

Володимир Зеленський відповів, що він і Україна завжди дякують Великій Британії та іншим партнерам за надану допомогу.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Прем’єр Ріші Сунак заявив, що Зеленський неодноразово висловлював свою вдячність за те, що Велика Британія зробила.

– Я знаю, що він і його народ неймовірно вдячні за підтримку, яку ми надали. За прийом, який ми надали багатьом українським сім’ям, а також за лідерство, яке ми демонстрували протягом усього конфлікту, – сказав Сунак на пресконференції.

За словами Сунака, люди по всій Україні щодня борються за своє життя і свободу, тому бажання Зеленського зробити все можливе для захисту свого народу цілком зрозуміле.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності