Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Економіка

Сутички у Києві між поліцією та ФОП-ами, які хоронили малий бізнес (фото)

Сьогодні, 29 червня, в Києві на Майдані Незалежності малі підприємці влаштували акцію протесту SaveФОП або “Похорони мікробізнесу”, під час чого відбулись зіткнення між правоохоронцями та учасниками акції.  Протестувальники хотіли пройти з маршем до Офісу президента та Верховної Ради, прихопивши із собою гроб та вінки, які символізують похорони українського малого бізнесу.

Поліція заблокувала ходу мітингувальників, унаслідок чого почалась штовханина та сутички між учасниками акції та силовиками.

Правоохоронці намагались забрати у протестувальників гроб та вінки.

Зазначається, що силовики також затримували учасників акції, однак у поліції Києва це спростовують.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

«Поки у нас немає інформації, що правоохоронці когось затримали в результаті сутичок на Майдані Незалежності з представниками ФОПів», – розповіли виданню у столичній поліції.

Зараз зіткнення між протестувальниками та силовиками на Майдані завершились і ФОПи попрямували до Офісу Зеленського з похоронними вінками. Вулиця Хрещатик перекрита правоохоронцями.

Під Офісом президента поліція поштовхалась із учасниками акції SaveФОП, після цього протестувальники пішли під похоронний марш до Верховної Ради.

Нагадаємо, торік 4 листопада Верховна Рада не змогла ухвалити за основу законопроект, що передбачає відтермінування на 1 рік запровадження касових апаратів для підприємців. Документ відправили на підготовку до повторного другого читання.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Законопроект повинен був відкласти до 1 січня 2022 року введення касових апаратів для ФОП. У тексті документа пропонувалося дозволити не використовувати касові апарати платникам єдиного податку ІІ-IV груп незалежно від виду діяльності, якщо їхній річний дохід не перевищує мільйон гривень.

17 листопада парламент також не зміг ухвалити доопрацьований Данилом Гетманцевим законопроект №4313-д. Його підтримали лише 17 депутатів.

Провал Радою законопроекту загострив акції протесту підприємців, що супроводжувалися сутичками з правоохоронцями.

Восени представники ФОП намагались прорватися до будівлі парламенту.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Уже 1 грудня Верховна Рада ухвалила закон, що передбачає відтермінування використання касових апаратів підприємцями на спрощеній системі оподаткування до 1 січня 2022 року.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності