Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Трафунки: надзвичайні новини та кримінал

Святкування Нового року забрало життя 9 українців…

—пасатели √—„— показали, насколько быстро может распространитьс€ пожар в комнате в случае несоблюдени€ правил пожарной безопасности, на территории испытательного полигона ”краинского научно-исследовательского института гражданской защиты √—„— ”краины, в  иевской области, 28 декабр€ 2016 г. —пасатели √—„— также продемонстрировали, как правильно установить новогоднюю елку, использовать электрогирл€нды и пиротехнические издели€. ‘ото √онтар ¬ладимир / ”Ќ»јЌ

В останній день 2020 року та в Новорічну ніч на пожежах загинули 9 громадян, ще кілька дітей стали жертвами петард…

Протягом доби в  Україні сталася 1 надзвичайна ситуація місцевого рівня. Під час пожеж загинули 9 громадян. Ще 7  українців  отримали травми різного ступеню тяжкості. Підрозділами Державної служби України з надзвичайних ситуацій протягом доби здійснено 1 тис. 44 виїзди. У результаті вжитих заходів врятовано 6 осіб, 58 будівель та 3 од. автотракторної техніки.

Жахлива за своїми наслідками надзвичайна подія сталася в останній день 2020 року. Так,  31 грудня о 15 год. 47 хв. у Соборному районі м. Дніпро в приватному житловому будинку виникла пожежа, внаслідок якої загинуло 3 особи (1 особа померла в лікарні). О 16 год. 53 хв. пожежу ліквідовано підрозділами ДСНС.

ЧИТАЙТЕ ДО ТЕМИ: Петарда від батьків позбавила пальців 10-річну дівчинку у Дніпрі

Вже у новому 2021 році пожежа із загибеллю сталася о 01:35 на території приватного домоволодіння на вул. Шевченка у с. Матвіївка Вільнянського району Запорізької області. Горів житловий будинок на загальній площі 120 кв.м. У ході ліквідації пожежі вогнеборці виявили тіло чоловіка 1978 р.н. без ознак життя.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Цього ж дня, 1 січня, жертвою вогню став чоловік 1974 року народження. Виклик про пожежу надійшов рятувальникам о пів на шосту ранку, горів приватний житловий будинок у селі Казначєєвка Магдалинівського району Дніпропетровської області.

Новорічної ночі 1 січня о 00:12 у Чернігові ледь не згорів автомобіль  “Volkswagen Polo” через необережність під час використання феєрверків. На момент прибуття рятувальников, пожежу, що виникла в авто загасили вогнегасниками, але вогонь встиг пошкодити салон та зовнішнє облицювання автомобіля. 

А в Одесі у Новорічну ніч загорівся балкон та кімната на шостому поверсі дев’ятиповерхового  житлового будинку. Надзвичайна подія сталася  1 січня на вул. Академика Корольова, 88. Під час гасіння пожежі вогнеборцями з верхніх поверхів врятовано 3 особи, по сходовій клітині евакуйовано 8 осіб, з них 3 дітей. Пожежу ліквідували о 3:49. Причина з’ясовується.

Загалом, 84 випадки загорань зафіксували вогнеборці ДСНС протягом минулої доби у житловому секторі країни. Як і завжди, основною причиною нещасть стає власна недбалість громадян, а також свідоме нехтування протипожежними нормами.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Тож, заважаючи на вкрай невтішну та трагічну статистику, Державна служба України з надзвичайних ситуацій вкотре звертається до громадян з проханням неухильно дотримуватися правил пожежної безпеки. Майже кожній пожежі можна запобігти! Для цього слід обов’язково обговорити в родині не тільки заходи щодо запобігання пожежі, а й порядок дій у разі її виникнення: спосіб виклику пожежно-рятувальної служби “101”, евакуації дітей, гасіння пожежі на початковій стадії, безпечні маршрути виходу з приміщення. Не забувайте розповідати дітям про небезпеку, яку приховує у собі вогонь.

Завжди дбайте про належний протипожежний стан власних помешкань! Зокрема:

  • у святковий період обмежте використання піротехнічних виробів, зокрема салютних установок, петард, бенгальских вогнів;
  • не використовуйте несертифіковані електрогірлянди, гірлянди з дефектами, або низької якості.
  • не паліть у ліжку;
  • слідкуйте за станом та справністю електромережі;
  • у разі виходу з приміщень не залишайте увімкненими телевізори, праски, обігрівачі, тощо;
  • при використанні пічного опалення перевірте заходи безпеки і справність печі;
  • не залишайте малолітніх дітей без нагляду, та не дозволяйте їм бавитися сірниками;
  • намагайтеся уникати перевантаження електричних мереж, не вмикайте одночасно побутові електроспоживачі великої потужності.

Пам’ятайте! Лише виконання елементарних правил пожежної та власної безпеки зможе зберегти ваше життя та майно від вогню.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності