Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Полеміка

СВОБОДА ПРОДОВЖУЄ ВОЮВАТИ З ЖУРНАЛІСТАМИ?

ситникЧи не найголовнішою  кримінальною подією останніх кількох тижнів, звісно, окрім побиття Тетяни Чорновол, стало побиття депутатом-свободівцем Львівської облради Йосифом Ситником генерального директора телеканалу ZIK і відомого своїми скандальними розкриттями телеведучого Дмитра Добродомова.
Отож, інцидент трапився перед початком засідання ради НО «Майдан», буквально через день після побиття Тетяни Чорновол, 26 грудня, у приміщенні Львівської обласної ради.
«Ми зустрілися у вбиральні і депутат Ситник накинувся на мене зі словами «Ах це ти! Давно хотів тобі…», та вдарив у обличчя», – так описав інцидент Дмитро Добродомов.
Пан Добродомов одразу ж написав відповідну заяву до Галицького РВ УМВС міста Львова, зняв та засвідчив у відповідній медичній установі завдані побої.
Як наслідок, медіахолдинг ZIK засудив поведінку депутата Львівської облради та звернувся із закликом до керівництва ВО «Свобода» відреагувати на ганебний вчинок свого колеги. Крім того, медіахолдинг ZIK пообіцяв не залишити цей інцидент поза увагою і звертається до правоохоронних органів з проханням забезпечити прозоре та об’єктивне розслідування.
Відразу після цього з’явився й коментар ВО «Свобода» під не менш промовистим заголовком: «Заява Добродомова про напад на нього депутата Львівської обласної ради свободівця Йосифа Ситника – брехня»:
«ВО «Свобода» спростовує повідомлення ІА «ЗІК» про напад депутата Львівської обласної ради Йосифа Ситника на директора медія-холдингу «ЗІК» Дмитра Добродомова, що начебто відбувся 26 грудня 2013 року в приміщенні Львівської обласної ради», – написала прес-служба Львівської обласної організації Всеукраїнського об’єднання «Свобода».
За словами Йосифа Ситника, він дійсно мав словесну перепалку з Дмитром Добродомовим, яка відбувалася у приміщенні Львівської обласної ради в присутності кількох свідків.
«Добродомов підійшов до мене привітатися. Я ж попросив його спершу вибачитися за матюки, які пролунали від нього на мою адресу 24 листопада 2013 року на сцені львівського Євромайдану. Він попросив мене відійти поговорити в туалеті. Коли ми опинилися наодинці, він знову почав нецензурно лаятися. Я йому сказав таке: «Дмитро – ти не чоловік, з тобою немає про що розмовляти», і вийшов. Він вибіг за мною і продовжував кричати. Я пішов у протилежному напрямку», – розповів Йосиф Ситник.
«Всеукраїнське об’єднання «Свобода» обурене спробами провокацій, які намагається реалізувати генеральний директор телеканалу «ЗІК», екс-кандидат у народні депутати України, один із засновників громадської організації «Народний контроль» Дмитро Добродомов. Вважаємо, що застосовувати такі методи самопіару і політичної боротьби – гидко і ницо. Це аморально і низько, ба більше, непродумано. Звинувачувати в побитті заступника завідувача кафедри менеджменту персоналу та адміністрування НУ «Львівська політехніка», кандидата наук, доцента Йосифа Ситника – щонайменше безглуздо. Вимагаємо від Дмитра Добродомова публічних вибачень та негайного спростування брехливої інформації», – зазначено у заяві «Свободи».
Попри це декотрі львівські ЗМІ повідомили, що того ж таки дня і Йосиф Ситник засвідчив в одному з медичних закладів Львова «завдані йому Добродомовим» побої, а саме: забій мяких тканин живота та гематому (синець) на шиї. Але ось здавати свою кров на наявність в ній алкоголю, на відміну від Добродомова, пан Ситник відмовився?..
За повідомленнями тих же ЗМІ у депутата-свободівця навіть знайшлися свідки того, що це саме Добродомов його побив… Тому хотілося б у тих свідків запитатися: чи не бачили вони й того у який спосіб було завдано синця на шиї пана Ситника? Можливо це був просто дружній «засос»?
Якщо вже говорити про те, що телеканал ZIK та безпосередньо сам пан Дмитро Добродомов останнім часом неодноразово піддавав критиці дії львівської «Свободи», то слід також і пам’ятати про ту з нічим непорівнювану дружбу між ними підчас останньої виборчої кампанії до ВР-2012 року. А також слід згадати й про те, що підчас згаданої сутички між згаданими двома вельмишановними панами в одному з ними приміщенні також знаходився не менш злісний критик ВО «Свободи» редактор газети «Експрес» Ігор Починок, але його чомусь участь Добродомова минула. Та й загалом представники партії ВО «Свобода» уже неодноразово «оголошували війну» ЗМІ, згадаймо тих самих О. Сича, Р. Марцінківа чи двох одіозних Ірин – Сех та Фаріон. До речі саме креатурою останньої вважається Йосиф Ситник.
Тому, мабуть, слід припустити, що конфлікт у свободівця Ситника стався не з журналістом Добродомовим, а скоріш за все з Добродомовим – представником партії УДАР? Інакше, тоді, дійсно, пан Починок може стати наступним?..

Ярослав Качур

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності