Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Економіка

Сигарети можуть подорожчати в середньому на 4-5 грн

Міністерство фінансів України пропонує підвищити специфічну ставку акцизу на тютюн (на 1000 сигарет) на 30%, а адвалорну з 12% до 15%. За розрахунками експертів, це дозволить отримати доходи на рівні 36-39 млрд грн до Державного бюджету в 2017 році, тоді як в 2016 році доходи від тютюнових акцизів повинні скласти 30-32 млрд гривень. Це також дозволить зменшити рівень споживання сигарет приблизно на 10% при зростанні середньої ціни пачки сигарет на 4-5 грн.

«Проект Закону №5132 про внесення змін у Податковий кодекс України вже зареєстрований у Верховній Раді. Він передбачає збільшення акцизного податку на тютюнові вироби. Зазначені зміни були розроблені з урахуванням рекомендацій Світового банку. Світовим банком було запропоновано чотири сценарії, з яких Міністерство фінансів обрало другий варіант, бо вважає його оптимальним. Цей варіант передбачає підвищення специфічної ставки акцизу на 30% і адвалорної — на 3 процентні пункти», — пояснив Артем Наврата, заступник начальника Управління податкової політики Міністерства фінансів України.

Політика оподаткування тютюнових виробів в попередні роки підтвердила свою ефективність. Зокрема завдяки підвищенню акцизів на тютюн на 40% в 2016 році, за січень-липень 2016 року до держбюджету надійшло рекордні 18,8 млрд. грн. від тютюнових акцизів. Це на 6,8 млрд грн більше, ніж за аналогічний період 2015 року.

Loading

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.
Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності