Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Трафунки: надзвичайні новини та кримінал

Сина російського мільярдера задавив БТР “Красная звєзда” в Петербурзі під час військово-патріотичного фестивалю

Санкт-Петербурзі на полігоні під колесами БТР загинув 38-річний Андрєй Кожевін, який доводиться пасинком місцевому мільярдерові Аркадію Скорову.

Про це повідомляє російське видання Meduza.

Слідчий комітет порушив кримінальну справу за фактом загибелі під колесами бронетранспортера учасника військової реконструкції в Санкт-Петербурзі.

Інцидент стався вдень 28 листопада на полігоні в Красносільскому районі міста біля будинку 54 по Гатчинському шосе – там часто проходять приватні заходи та історичні фестивалі з елементами військової реконструкції.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Як пише Тelegram-канал Mash на Мойке, реконструкцію замовила на день народження бізнесмена Михайла Скорова його дружина Юлія. За даними ЗМІ захід обійшовся в 250 тисяч рублів.

Загиблий під колесами БТР – 38-річний підприємець Андрій Кожевін, зведений брат іменинника. Вони удвох володіли компанією “Геос статика”.

За кермом БТР, який задавив бізнесмена, був Олександр Торопов, голова правління “Красной звєзди”. Його ж називають організатором вечірки. Тепер Торопов став фігурантом кримінальної справи за частиною 2 статті 238 КК (надання послуг, що не відповідають вимогам безпеки). Йому загрожує штраф до 500 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, примусові роботи або позбавлення волі на строк до шести років. На допиті підозрюваний сказав, що грошей за організацію вечірки не отримував.

Під час реконструкції бронетранспортер під керуванням Торопова мав поїхати за умовним сигналом – після стуку по броні. Однак той почав рух раніше, вважаючи, що сигнал уже був даний, і наїхав на голову Кожевіна, що лежав на землі, пише Life.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Власник компанії “Дальпітєрстрой”, мільярдер Аркадій Скоров, який доводиться загиблому вітчимом, так прокоментував виданню інцидент: “Була реконструкція бойових дій: військові танки, БТР і холості патрони. Вони всі їхали на БТР, і була команда спуститися і прийняти положення лежачи. БТР потім поїхав і розчавив його. У них, наскільки я знаю, це не перший випадок такий, у них там в 2018 році танк когось переїхав. Тому треба бути дуже досвідченим водієм військової техніки, щоб не було таких випадків”.

У бесіді з Mash Скоров розповів, що виховував Андрія Кожевіна з трирічного віку.

У квітні 2018 року в Петербурзі на фестивалі “Боєвая сталь”, організованому “Красною звєздою”, чотири людини впали з рухомого танка Т-60 і потрапили під його гусеницю. Кримінальну справу, порушену за фактом інциденту стосовно голови організації “Красная звєзда” Павла Бараненка, згодом припинили за примиренням сторін. Потерпілим виплатили компенсацію. Танк спочатку вилучили на користь держави, але потім повернули “Красной звєздє”.

 

Loading

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.
Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності