Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Міжнародні новини

Синдикат родини Джо Байдена, про який свідчать листи Хантера, – головна тема у США

Нещодавно виявлені електронні листи з ноутбука Хантера Байдена відродили занепокоєння щодо того, як його батько, колишній віце-президент Джо Байден, міг зловживати службовим становищем, щоб збагатити членів своєї родини. Деякі також підозрюють, що гроші знайшли шлях назад до Байдена.

Про це повідомляє американське політвидання Breitbart News.

У нещодавній книзі «Профілі в корупції: зловживання владою американською прогресивною елітою» старший співробітник Breitbart News Пітер Швейцер задокументував, як друзі та родичі Байдена торгували на його ім’я, щоб заробляти гроші – часто за кордоном.

Швейцер зазначив:

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Партнерами сім’ї Байдена часто є іноземні уряди, де угоди укладаються в темних куточках міжнародних фінансів, таких як Казахстан, Китай, Коста-Ріка, Ямайка, Україна та Росія. У деяких угодах навіть брали участь гроші американських платників податків. У складі персонажів – нечіткі компанії, засуджені до насильства злочинці, іноземні олігархи та інші люди, які зазвичай очікують милості у відповідь.

Явне самозбагачення сім’ї Байденів залежить від політичного впливу Джо Байдена і включає не менше п’яти членів сім’ї: сина Джо Хантера, доньку Ешлі, братів Джеймса та Френка та сестру Валері.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Байдени використовують політичну владу не тільки для укладення угод, але й для можливостей спокійно розвивати фінансові ресурси багатих друзів на благо сім’ї. Друзі, які допомагають Учасникам, можуть розраховувати на те, що Джо надаватиме їм урядові послуги.

У 2014 році Хантер Байден зайняв вигідну посаду в компанії Burisma, українській енергетичній компанії, яку широко розглядають як корумповану.

Журналісти запитували Білий дім Обами та Державний департамент про цікаву домовленість, яка створила очевидний конфлікт інтересів, оскільки тодішній віце-президент Байден керував дипломатичними зусиллями президента Барака Обами щодо України.

Адміністрація Обами виклала кам’яними стінами: “Я скерував би вас до кабінету віце-президента“, – сказала прес-секретар Джей Карні.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Але всередині адміністрації державні службовці підняли тривогу. Минулого року один із представників Державного департаменту, Джордж Кент, повідомив Комітету з питань розвідки палати, що займався проблемами Burisma в офісі віце-президента. Нічого не було зроблено.

Не було жодних ознак конфлікту інтересів в Україні або де-небудь у цей період“, – сказав Байден журналістам минулого року.

Але це було неправдою. Розслідування Сенату виявило, що Байдена спеціально попереджали про Хантера Байдена та Burisma в 2015 році.

Байден нічого не зробив для вирішення конфлікту інтересів.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Натомість він продовжував керувати зовнішньою політикою США в Україні.

У 2018 році Байден ганебно похвалився, що змусив Україну звільнити її головного прокурора, погрожуючи утримати гарантії позики в США на 1 мільярд доларів, – що країні, у яку вторглася Росія, вкрай потрібно.

Демократи стверджують, що прокурор був корумпованим. Він міг би бути, але він також мав юрисдикцію щодо розслідування Буризми – очевидний конфлікт для Байдена.

Коли його минулого літа запитали про “твердження, що його молодший брат Джеймс і його син Хантер намагалися використовувати його політичні зв’язки для збагачення“, Байден заявив: “Я ніколи не обговорював ні зі своїм сином, ні з братом, ні з кимсь іншим, що-небудь пов’язане з їхнім бізнесом у той період (свого віце-президенства, – ред.)”.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Але останні повідомлення електронної пошти Хантера Байдена свідчать про інше.

В одному електронному листі від радника Burisma Вадима Пожарського було сказано Хантеру Байдену та його діловим партнерам, що він очікував, що вони нададуть “результати“, і що “список результатів” включає “кінцеву мету” припинення “справ/переслідувань“.

В іншому електронному листі. Пожарський подякував Хантеру Байдену за зустріч у квітні 2015 року з його батьком – віце-президентом Джо Байденом.

Breitbart News також розкрила електронні листи, які показують, що Хантер Байден та його соратники “використовували свій доступ до адміністрації Обами-Байдена для організації приватних зустрічей для потенційних іноземних клієнтів та інвесторів на найвищих рівнях Білого дому“. Серед цих іноземних клієнтів були старші керівники Китаю та члени Комуністичної партії Китаю. І з’явилася фотографія, на якій Джо і Хантер Байдени зустрічаються з олігархом з Казахстану, якого консультував Хантер Байден.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

“The New York Post” також опублікувала електронний лист, в якому повідомляється, що Хантер Байден укладав ділові угоди в Китаї, наприклад, угоду з найбільшою приватною енергетичною компанією Китаю, яка, на його думку, буде “цікавою для мене та моєї родини“. У електронному листі Хантер Байден запропонував розділити частки в новій версії, включаючи 10%, які “належать H для великого хлопця”, якого не називали.

Питання про те, скільки заробив Хантер Байден за зв’язок іноземних клієнтів з віце-президентом Джо Байденом, невідомий. Також невідомо, чи отримав Джо Байден фінансову вигоду від підприємницької діяльності свого сина. Колишній мер Нью-Йорка Руді Джуліані заявив, що Байден отримував “половину” того, що заробляла його сім’я, завдяки можливостям, які він допоміг влаштувати.

Очевидно, що Джо Байден брехав, знаючи, що існує конфлікт інтересів; брехав, що ніколи не обговорював своїх ділових інтересів з Хантером Байденом та іншими родичами; і не спростував жодного твердження, що випливає з електронних листів.

Натомість Байден назвав той факт, що компанії соціальних мереж (“Фейсбук” Цукерберга, – ред.) цензурували цю історію, як доказ її неправдивості. Сам Байден цитував представників спецслужб епохи Обами, які заявили, що вважають, що електронні листи є частиною кампанії “російської дезінформації“, хоча вони також заявляють, що електронні листи можуть бути “справжніми” і що вони не мають “доказів”, що Росія причетна.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

У 2016 році адміністрація Обами розпочала розслідування тогочасного кандидата Дональда Трампа на підставі фальшивого російського досьє. Вони обгрунтовували це тим, що казали, що їм потрібно знати, чи не скомпрометовано іноземною державою потенційного президента. Сам Байден був проінформований про розслідування.

У 2020 році знайшлися вагомі докази того, що родичів Джо Байдена турбують іноземні ділові інтереси, яким він сприяв. За його власними стандартами, Байден буде позбавлений права обіймати найвищу посаду.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності