Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

ВІЙНА

Ситуація на Харківщині є не стабілізована, – Зеленський. Евакуація населення

Президент України Володимир Зеленський вважає, що наступ росії в Харківській області може бути лише «першою хвилею». Про це він сказав у інтерв’ю AFP.

За його словами, наступ росії «може складатися з кількох хвиль, була перша хвиля» в Харківській області. Президент зазначив, що загалом ситуація в Харківській області, де росія захопила кілька прикордонних сіл, «контрольована», але «не стабілізована».

З прикордонних сіл Харківської області евакуйовано вже 9900 людей. Зокрема, лише з Вовчанська вивезено п’яту частину від цієї кількості.

Про це повідомляє ДСНС України.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

«Триває евакуація людей з населених пунктів Вовчанської громади Харківської області. Співробітники ДСНС та Нацполіції спільно з волонтерами та представниками місцевих громад продовжують проводити евакуаційні заходи», – йдеться у повідомленні.


Загалом, за даними рятувальників, з прикордонних населених пунктів Харківської області спільними зусиллями евакуйовано вже понад 9900 жителів.

«Тільки з Вовчанської громади було евакуйовано біля 2500 людей», – додали у ДСНС.
Станом на ранок 17 травня на Харківщині російські війська розширили зону активних бойових дій майже на 70 кілометрів. Загарбники намагаються примусити захисників України задіяти додаткову кількість бригад зі складу резерву.
17 травня війська росії відкрили вогонь по селу Тягинка в Бериславському районі Херсонської області. Відомо про одного постраждалого.
У Миколаївській області в районі міста Снігурівка у ніч проти 10 травня пролунали вибухи під час оголошеної повітряної тривоги в регіоні.
Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини…

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності