Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Економіка

Ситуація з бюджетом нормальна. І переговорна з МВФ. Українська сторона працює, – Шмигаль

Місія МВФ завершила роботу в Україні. Обговорення було продуктивним, однак потрібен більший прогрес. Про це йдеться у заяві постійного представника Міжнародного Валютного Фонду Йости Люнгмана.
«Обговорення було продуктивним, однак потрібен більший прогрес на користь завершення першого перегляду програми. Дискусії триватимуть», — зазначив Люнгман.
Із його заяви можна зрозуміти, що більшого прогресу чекають щодо посилення управління Національним Банком; поліпшення законодавчого та регулятивного підґрунтя банківського нагляду та фінансового оздоровлення; заходах, спрямованих на зменшення фіскального дефіциту у середньостроковій перспективі; законодавчих ініціативах щодо відновлення та посилення антикорупційної інфраструктури та судочинства, а також у секторі енергетики.
Попри очікування, домовленостей щодо першого перегляду програми в форматі Stand-by досягнуто не було. В Офісі Президента та в уряді новину від МВФ прокоментували лише за декілька годин і доволі стримано, заявивши про «конструктивну співпрацю».
«І фінансова — макроекономічна стабільність підтримується, системних ризиків немає, ситуація з бюджетом нормальна. І переговорна з МВФ. Українська сторона працює, перш за все, в інтересах держави і робить все можливе для досягнення домовленостей з МВФ. У той же час як в будь-якому переговорному процесі є принципові питання, пов’язані в тому числі і з незалежністю державного управління. Які завжди і роблять наші переговори делікатними і складними. Кожен відстоює свою позицію, робить це твердо, відповідно переговори займають час. І це нормально. Обом сторонам потрібно знайти компроміси в загальних інтересах. В цьому і полягає суть переговорів», — написав на своїй сторінці у Facebook радник керівника Офісу Президента Андрія Єрмака Тимофій Милованов.
Ще одна заява про співпрацю України та МВФ пролунала від глави уряду Дениса Шмигаля. Так, він зауважив, що домовленості все ж були, але не про перегляд програми, а про «наступні кроки».
«Продовжуємо конструктивну співпрацю з МВФ. Від імені Уряду хочу подякувати команді місії Фонду, яка провела надзвичайну роботу. Як результат: домовилися про наступні кроки, обговорили строки їх виконання і чітко розуміємо очікувані результати. За час роботи віртуальної місії ми окреслили коло питань, стосовно яких ми продовжуємо конструктивний діалог. Це питання у сферах антикорупційного законодавства, енергетики, розвитку фінансового сектору та подальшої фіскальної консолідації. З усіх цих питань Уряд має чітке бачення змін, необхідних для отримання траншу за програмою Stand-by», — написав Шмигаль.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності