Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Політика

«ТАБОРИТ» АРСЕНІЙ

Цього вівторка уже вранці до будівлі Верховної Ради підтягнули нові броньовані КрАЗи, адже, як і було анонсовано раніше ВО «Свободою» тут незабаром мав розпочатися мітинг проти корупції, яка діє у всіх ешелонах нинішньої влади та завдячує цим безпосередньо прем’єр-міністру України Арсенію Яценюку.

Кумедно, але це кільце з автомобілів довкола будівлі ВР чимось нагадувало сучасну версію військового мистецтва «таборитів» (одних з революційних послідовників вчення Яна Гуса у пізньому середньовіччі в Чехії) – укріпленого з допомогою броньованих возів військового табору повстанців. Тільки ось ні на Прокопа Великого, ні Малого – героїв згаданого чеського повстання, Арсеній Петрович аж ніяк не подібний.

В зазначений час під стінами чи не найголовнішої будівлі у державі з’явилися натовпи «демонстрантів» з усім відомими прапорами в руках.

Мітингувальники вимагали створення парламентської тимчасової слідчої комісії, яка розслідуватиме «багатомільярдну корупцію в уряді», і відсторонення прем’єр-міністра Арсенія Яценюка від виконання обов’язків на час діяльності комісії.
Паралельно вони також проводили збір підписів за створення тимчасової слідчої комісії парламенту з вивчення інформації про корупцію в уряді Україні. На площі Конституції перед парламентом встановили близько двох десятків агітаційних червоних наметів з написом «Збір підписів за тимчасову слідчу комісію проти корупції уряду». Агітатори пропонували громадянам поставити підписи на відповідних аркушах. Правоохоронці біля будівлі парламенту були присутні, однак їх було не дуже багато, активних дій вони не робили. Обстановка в цілому була спокійною, порушень громадського порядку не спостерігалося.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

У цей же час в сесійній залі депутати-свободівці спільно зі своїми колегами з інших фракцій, які представляють західні терени України, заблокували трибуну з вимогою відсторонення Яценюка. Проте, згодом лідер фракції БПП Юрій Луценко повідомив, що поки про виконання даних вимог не може йти мови…

Загалом усе дійство багатьом присутнім всередині будівлі ВР та глядачам ззовні здалося чимось подібним до нещодавнього показового арешту під час засідання Кабміну головних ДСНСників країни…

Підготував Тарас Боднар

Loading

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.
Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності