Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Політика

ТАКОГО ЩЕ НЕ БУЛО: у Хмельницькому СБУ виявила псевдоміську раду із псевдодепутатами…

СБУ викрила фейкову міськраду у Хмельницькому, яка співпрацювала з проросійським блогером Анатолієм Шарієм та фінансувалася з РФ.

Служба безпеки України продовжує слідчі дії щодо представників так званого «народовладдя», які виконували завдання із-за кордону. У фейкових «депутатів» незаконно створеної «Хмельницької міської ради» проведено низку обшуків.

Матеріали досудового розслідування дають підстави стверджувати, що діяльність псевдодепутатів координували спецслужби РФ. Вони також активно співпрацювали з проросійським пропагандистом Анатолієм Шарієм, якому СБУ повідомила про підозру у державній зраді.

 

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Слідчі органів безпеки, у межах раніше розпочатого кримінального провадження, перевіряють інформацію про причетність підозрюваних до діяльності, спрямованої на захоплення державної влади і повалення конституційного ладу.

Під час обшуків у представників незаконно створених «органів місцевого самоврядування і державної влади «Республіки Україна» та «територіальної громади міста Хмельницький» правоохоронці виявили:

  • статути фейкових псевдоутворень;
  • печатки і бланки;
  • протоколи засідань;
  • розпорядження, посвідчення і листування самопроголошених органів;
  • агітаційні матеріали.

Також вилучено картки платіжних систем РФ, комп’ютерну техніку, засоби зв’язку та інші матеріали, які будуть долучені до матеріалів справи.

Триває досудове слідство за ст. 109 (дії спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади) Кримінального кодексу України.

Триває досудове розслідування.

Нагадаємо: Служба безпеки України тиждень тому викрила  міжрегіональну мережу інтернет-агітаторів, які закликали до повалення конституційного ладу, порушення територіальної цілісності України та зміни державного кордону.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Агітатори діяли на Чернігівщині, Сумщині, в Одесі та Запоріжжі.

Наразі усім фігурантам повідомлено про підозру.

ФОТО: СБУ

Loading

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.
Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності