Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

ВІЙНА

Таксування – відмінне алібі для ворожих агентів по збору інформації і наведенню авіаударів?

На Херсонщині Контррозвідка Служби безпеки України затримала агента воєнної розвідки рф. Місцевий житель шпигував за цивільними та військовими об’єктами в області під виглядом таксиста.

Зловмисник відстежував локації найбільшого зосередження особового складу та бойової техніки ЗСУ, розташування фортифікаційних споруд, повідомили в СБУ.

Цікаво, що в західних областях багато переселенців підробляють саме таксуванням на власних доволі дорогих автівках, що в багатьох місцевих викликає велике здивування і злість, тому, що серед них чи мало є ухилянтів від мобілізації? А тепер виходить, що таксування є ще й доволі зручним алібі для ворожих агентів при зборі інформації і наведенні авіаударів…


Чоловік причений до спроби замаху на голову місцевої ОВА, додали у відомстві.

Для збору розвідданих 55-річний російський агент видавав себе за водія таксі та їздив по місту у власному авто, в якому встановив прихований відеореєстратор.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Крім того, агент рф «розговорював» пасажирів, щоб отримати потрібні дані, а інформацію месенджером передавав окупантам для підготовки прицільних ударів по місту із застосуванням артилерії та дронів-камікадзе.

Українська спецслужба викрила агента, задокументувала його злочини, а згодом «зірвала» плани агресора та убезпечила українських військових і посадовців прифронтової ОВА.

СБУ дізналася про причетність фігуранта до спроб замаху на голову місцевої ОВА, окупанти намагалися за координатами та «підказками» агента поцілити по автомобілю посадовця російським FPV-дроном.

Безпілотник оснастили пострілом до ручного протитанкового гранатомета РПГ-7, що мав підірвати транспортний засіб, де перебував посадовець, проте його нейтралізували завдяки СБУ та українським захисникам.

В СБУ розповіли, що зрадник дистанційно працював на російську спецслужбу через знайомого, який після повномасштабного вторгнення втік до росії і почав працювати на воєнну розвідку агресорки. Його особу встановлено Службою безпеки. Таксисту-зраднику загрожує довічне ув’язнення.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Раніше у Сумській області правоохоронці затримали агента російської ФСБ, який наводив на регіон керовані авіабомби. Підозрюваним виявився колишній місцевий «функціонер» забороненої «Партії регіонів».

Крім того, правоохоронці затримали російського агента, який готував ракетний удар по об’єктах «Укрзалізниці» у Чернігівській області. Чоловіку загрожує довічне ув’язнення.

У Харківській області Служба безпеки України зірвала спробу агресора здійснити диверсію на стратегічних об’єктах «Укрзалізниці». Там затримали агентурну групу воєнної розвідки рф, яка розвідувала маршрути руху військових ешелонів ЗСУ на Лиманському напрямку.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини…

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності