Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Соціальні новини

Талановиті працівники масово звільняються з роботи

Експерти з працевлаштування виокремили основні причини звільнення талановитих працівників українських компаній. Серед них не лише фінансові проблеми чи бажання стрімкого кар‘єрного зросту, а й багато інших.

Наприклад, великі навантаження протягом одного робочого дня, надмірна бюрократія, відсутність визнання заслуг, жорсткий контроль і нецікаві завдання, вважають в Аналітичному центрі Міжнародного порталу працевлаштування «HeadHunter Україна». Спеціалісти цієї компанії проводили опитування серед офісних працівників України.

«Я бачила це дослідження. Всі перелічені вище фактори мають місце. Однак останнім часом як спеціалістам-професіоналам так і їхнім роботодавцям живеться дуже не просто», — говорить порталу «Знай» експерт ринку праці Наталія Рудакова.

За її словами, талановиті працівники зараз або хочуть змін у компанії, де працюють, і нових викликів, або ж суттєвого підвищення доходу. Коли не отримують ні одного, ні іншого, покидають місце роботи.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Роботодавцям ще складніше — їм потрібні нормальні працівники, які добре справляються зі своєю роботою. А натрапляють вони або на супер-професіоналів, що намагаються диктувати свої вимоги, або на ненадійних людей, які толком не можуть виконувати свої обов’язки.

«Виходить така ситуація, що справжнім професіоналам своєї справи роботодавці не можуть запропонувати суттєвого підвищення заробітної плати чи нових обов‘язків, пов’язаних із розширенням компанії. А професіонали хочуть заробляти більше, тому вимагають індивідуального графіка або ж влаштовуються ще на одну роботу. Цим нерідко підривають елементарну корпоративну дисципліну. Потім після сварок із керівництвом звільняються», — каже спеціаліст.

За її спостереженнями, найбільше звільнень фахівців зараз у приватних компаніях, побудованих за старим принципом.

«Зазвичай такі фірми мають колишні держслужбовці, правоохоронці й інші люди, що звикли працювати із 9 до 18. У багатьох бізнесових сферах такий підхід неприпустимий. І професіонали, коли бачать, що просто неефективно використовують час на роботі, то звільняються. Особливо це буває у компаніях із перепродажів, юридичних фірмах і рекламних. Це динамічні сфери, де потрібно миттєво приймати рішення. А якщо керівник такої компанії просить все з ним затверджувати, а сам то на обіді, то на зустрічі, то секретар до нього не пускає, то це не стимулює професіоналів. Для них треба результати, які дають розвиватися або ж вільний час, аби його проводити із дітьми», — говорить Наталія Рудакова.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

На її думку, через кілька років ситуація із масовими звільненнями професіоналів зміниться на краще.

«Кризові явища закінчаться, й компанії будуть готові до розширення, а значить матимуть можливість зацікавити талановитих працівників неординарною роботою і непоганим доходом. Головне, аби до того часу основний пул наших працівників не виїхав за кордон», — каже вона.

Нагадаємо, українські роботодавці стали частіше пропонувати найманим працівникам безкоштовні обіди та вільний графік відвідування.

Loading

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.
Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності