Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Полеміка

Таруті закидають поїздки до РФ і співпрацю з ФСБ та іншими слідчими органами окупанта

Нардеп Сергій Тарута, який дав під час війни свідчення щодо свого бізнес-партнера слідчим органам РФ, не міг не знати, що допит ведеться на території Росії.

Так вважає Едуард Мкртчан, син співвласника і гендиректора корпорації «Індустріальний Союз Донбасу» (ІСД) Олега Мкртчана, засудженого в 2019-му році Московським міським судом на дев’ять років колонії загального режиму за звинуваченням в розкраданні коштів російського Зовнішекономбанку (ВЕБ), виділених для розвитку ІСД.

«У 2018 р., будучи народним депутатом України, колишнім губернатором Донецької області, Сергій Тарута давав ці свідчення в Росії. Для цього він вилетів до Білорусі, а потім таємно на автомобілі перетнув білорусько-російський кордон і в Смоленській області дав наклепницькі свідчення проти мого батька слідчому слідчого комітету РФ Мініахметову, – каже Едуард Мкртчан в інтерв’ю «Економічній правді». – Сергій Олексійович хвалився перед моїм оточенням і оточенням мого батька тим, що він спілкується зі слідчим, який «закрив» мого батька. В англійському суді Тарута розповідав, що давав свідчення в Мінську, але суд отримав протокол допиту і таким чином знайшов підтвердження, що допит здійснювався на території Росії».

Мкртчан звернув увагу на нелогічність затвердження Тарути про несвідомому перетині кордону в недавньому інтерв’ю ЕП.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

«Він не побачив ні гігантський бетонний знак з російським прапором, який стоїть на в’їзді в Росію, ні прикордонний пункт з митницею. Ні те, що він їхав в сторону Росії більше трьох годин, ні російський телефон на величезному плакаті на парковці самої «Тихої заводи» (ресторан, де проводилися слідчі дії – ред.), Ні місце допиту в протоколі. З 2017 року ФСБ встановило режим прикордонної зони вздовж кордону з Білоруссю. На в’їздах до Псковської, Брянську і Смоленську області були встановлені пункти пропуску і попереджувальні знаки з прапорами і гербами. Тобто не помітити проїзд кордону неможливо », – робить висновок Едуард Мкртчан. І додає, що чув про те, що Тарута і сьогодні їздить до Росії: «Їздить через Білорусь, а оскільки Білорусь і РФ – митний союз, то факту перетину ним білорусько-російського кордону немає».

Едуард Мкртчан вважає, що Сергій Тарута давав свідчення і співпрацював зі слідчими органами РФ, щоб очорнити батька: «Він заявив, що у всіх бідах ІСД винен Мкртчан і переклав на нього всю відповідальність.

Хоча прекрасно знає, що від ВЕБ в ІСД був фінансовий директор, і всі значні питання вирішувалися колегіально. Я вважаю, що Тарута вплинув на таке суворе рішення суду щодо мого батька. Це моє оціночне судження ».

Мкртчан нагадав, що з 2011-го року в ІСД з’явився Євген Потапов, фінансовий директор, який представляв інтереси мажоритарного акціонера – ЗЕБа: «Всі важливі рішення приймалися колегіально всіма бенефіціарами, включаючи Таруту, а платежі узгоджувалися з мажоритарним акціонером. Але … в усьому звинуватили мого батька».

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Джерело: МедиаОлигархПавло Полтавченко

ФОТО з відкритих джерел

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності