Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Соціальні новини

“Тарифний Геноцид” на місцях розпочнеться із подачі Кабміну та Міненерго

Кабінет міністрів скасував рішення попереднього уряду про регулювання граничних цін на опалення й гаряче водопостачання в Україні. 

Про це інформує прес-служба Міністерства енергетики та навколишнього середовища. aDSC_0163

У відомстві нагадали, що постанова була ухвалена у червні 2019 року попереднім урядом. Вона, як зазначається, запроваджувала неринкові механізми.

Рішення забезпечує стійке проходження опалювального сезону та усуває загрозу відключення міст від газу через економічно необґрунтовані ставки тарифів“, – упевнені в міністерстві.karikatura-gazprom_(sergey-korsun)_6380

Зокрема, скасованою постановою було встановлено граничний тариф на послугу з постачання теплової енергії для населення на рівні 1,4 тис грн за 1 Гкал за наявності приладів обліку і 35,21 грн за 1 кв. м без приладів обліку. Своєю чергою, граничний тариф на послугу гарячого водопостачання на рівні 83,66 грн за кубометр за умови підключення рушникосушок і 75,74 грн за кубометр, якщо немає рушникосушок.

За оцінкою уряду, середньозважений тариф по Україні на теплову енергію станом на 1 травня становив 1,8 тис грн за Гкал, а обмеження тарифу відповідно до скасованої постанови призвело б до додаткових витрат місцевих бюджетів за період опалювального сезону 2019/2020 року на суму сім млрд грн.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності