Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Соціальні новини

Тарифи на лікування онкології у ДІТЕЙ та туберкульозу підвищено, – НСЗУ

epa02893640 Sick children and their mothers attend a concert during a charitable action 'Let's prepare a child to a new school year together!' in the Belarussian Research Center for Pediatric Oncology and Hematology in the village of Borovliany some 5 km from Minsk, Belarus, 02 September 2011. A total of 15 children, that are being treated in the center, are becoming first graders this year. The academic year in Belarus starts on 01 September. EPA/TATYANA ZENKOVICH

На Урядовому порталі опубліковано Постанову Кабінету Міністрів України від 16.09.2020 р. № 845 «Про внесення змін до Порядку реалізації програми державних гарантій медичного обслуговування населення у 2020 році».

Документом підвищено тарифи на лікування мультирезистентного туберкульозу та онкологічних захворювань у дітей.

Ось як це прокоментували на брифінгу НСЗУ:

Тариф на діагностику та хіміотерапевтичне лікування онкозахворювань у дітей підвищено у 4,7 рази. Це дозволить надавати якіснішу допомогу дітям із цими захворюваннями, зокрема забезпечити маленьких пацієнтів найбільш сучасними лікарськими засобами для подолання недуги.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Тариф на лікування мультирезистентного, тобто стійкого до лікування, туберкульозу підвищено на 40%. Вилікувати мультирезистентний туберкульоз важче і дорожче, ніж туберкульоз, чутливий до антибіотиків. За даними Центру громадського здоров’я МОЗ України, частка пацієнтів із мультирезистентною формою туберкульозу в Україні становить близько 20% усіх хворих на туберкульоз — це майже 6 тис. осіб. Підвищення тарифу дозволить забезпечити їх лікування.

Підвищене фінансування медичні заклади, що надають послуги з лікування цих захворювань, отримають вже з 1 вересня 2020 р. Найближчим часом НСЗУ почне приймати заявки на укладання додаткових договорів з цими закладами на фінансування за підвищеними тарифами.

Наступного року у лікуванні пацієнтів із онкозахворюваннями і туберкульозом НСЗУ пропонує запровадити низку змін, зокрема:

  • Підвищити тарифи на послуги з діагностики та лікування онкозахворювань та застосовувати до них коефіцієнти: підвищувальні — для лікування дітей та понижувальні — при проведенні променевої терапії не на лінійному прискорювачі, а на застарілому обладнанні.
  • Виділити в окремий пакет послуги з діагностики, лікування та супроводу пацієнтів із гематологічними та онкогематологічними захворюваннями у дорослих та дітей в амбулаторних та стаціонарних умовах.
  • Запровадити новий пакет медичних послуг для лікування туберкульозу на рівні первинної медичної допомоги. Заклади первинки зможуть підписати з НСЗУ договір на надання допомоги хворим на туберкульоз. Як тільки пацієнт перестане виділяти бактерію туберкульозу (що буде підтверджено лабораторно), він матиме змогу лікуватися не в лікарні, а амбулаторно під наглядом свого сімейного лікаря. Завдання сімейного лікаря — контролювати прийом пацієнтом протитуберкульозних препаратів та результативність лікування.
  • Підвищити тариф на медичні послуги з лікування туберкульозу принаймні до 33 тис. грн на рік. До тарифу застосовуватимуться коригувальні коефіцієнти за форму та локалізацію туберкульозу.

Loading

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.
Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності