Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Новини з дурдому

Те, що готує Цукерберг – страшніше пандемії коронавірусу

Марк Цукерберг оголосив про ребрендинг материнської компанії (Meta замість Facebook Inc) і розповів про свої плани щодо створення метавсесвіту. У цьому блозі я розгляну новий тренд, а також проаналізую роль фінтеху у функціонуванні віртуального світу.

Фантаст Ніл Стівенсон близько 30 років тому вигадав термін метавсесвіт, що передбачає стадію еволюції інтернету в щось більше. Це можливість створити загальний цифровий світ, який вміщує доповнену і віртуальну реальності. Мета такого метавсесвіту — організувати вільне місце, віртуальний притулок від проблемної дійсності. В основі механіки нового ймовірного світу лежить відтворення будь-яких дій людини у реальному світі, які стануть доступними після підключення до неї у формі штучної оболонки — аватара. Ігровий персонаж людини в метавсесвіті може бути ким захоче та володіти чим завгодно, а смерть не означає те саме і в реальному світі.

Проте, декотрі вчені та лікарі уже побоюються, що нововведення дасть волю хворобливій уяві усіляких збоченців, маніяків та різноманітних шахраїв і злочинців. Сьогодні ми уже маємо перше покоління дітей із планшетами…

Сам Марк Цукерберг позиціює новий віртуальний світ як наступний ступінь еволюції соціальних зв’язків — відкритий всім людям планети. Всім охочим буде доступне навчання, ігри онлайн у 3D — все це виходить за рамки сьогоднішніх можливостей.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності