Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

ВІЙНА

Тепер Лукашенку слід нервувати, – Тризуб Ізяслава під Мінськом знайдено

Під час розкопок у Мінській області знайшли унікальний артефакт, зображення тризуба часів України-Русі, який може відкрити нову сторінку в археологічних дослідженнях Білорусі.

Про унікальну знахідку повідомив у фейсбуці засновник музею «Старий Мінськ» Гліб Лобадзенко.

«Сенсація на розкопках у Старому Мінську – знайдено донний горщик із особистим гербом князя Ізяслава – тобто це кінець Х – початок ХІ століття. Аналогів немає, це перша (!) така знахідка в Білорусі! Що це може означати – трохи далі в коментарі археолога. А наразі терміново запрошую до музею «Старий Мінськ» – найближчими днями знахідка буде виставлена на огляд туристам!» – написав Лобадзенко.

У доданому відеокоментарі, археолог, кандидат історичних наук Андрій Войтехович зазначив, що на знайденому дні горщика зображено тризуб – родовий знак князя Ізяслава (сина Київського князя Володимира Святославича і Рогніди, внука Святослава Хороброго).

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.
Знайдений у Білорусі фрагмент горщика, на якому, за твердженням білоруського археолога, зображений тризуб князя Ізяслава, сина Київського князя Володимира Святославича і Рогніди
Знайдений у Білорусі фрагмент горщика, на якому, за твердженням білоруського археолога, зображений тризуб князя Ізяслава, сина Київського князя Володимира Святославича і Рогніди

Музей «Старий Мінськ» розташований у місті Городище, за кілька кілометрів від Мінської кільцевої дороги. Там регулярно проводять археологічні розкопки, бо цю територію досі не можна назвати дослідженою.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності