Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

ВІЙНА

Тепер вже НАТО потрясає зброєю і яями на кордоні з рф

Що за кумедна звичка проводити навчання в рф перед носом НАТО і навпаки…

На півночі Фінляндії, Швеції та Норвегії сьогодні, 4 березня, розпочинаються масштабні військові навчання країн НАТО під назвою Nordic Response 24, які триватимуть до 15 березня. Вони відбуваються під керівництвом Норвегії.

Про це повідомляє Yle.

Примітно, що для Фінляндії це найважливіша участь у міжнародних навчаннях за кордоном в історії Оборонних сил, а також уперше, коли Фінляндія бере участь у навчаннях спільної оборони країн НАТО як член оборонного союзу.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Nordic Response – це масштабні військові навчання на суші, на морі та в повітрі. У них візьмуть участь близько 20 тисяч військовослужбовців з 14 країн. Фінляндію представлять близько 4100 військовослужбовців.

Nordic Response 2024 є частиною масштабних навчань Північноатлантичного альянсу Steadfast Defender. Очікується, що на навчання також буде направлено понад 50 кораблів, у тому числі фрегати та підводні човни, а також понад 100 винищувачів, гелікоптерів та інших літальних апаратів.

У першій половині 2024 року НАТО проводить серію навчань під загальною кодовою назвою Steadfast Defender-24. Польща стане однією з країн, що приймають, і розмістить на своїй території значну кількість солдатів і техніки союзників. У рамках Steadfast Defender-24 відбудуться польські національні навчання за участю збройних сил інших країн під назвою Dragon-24.

Також у Середземному морі біля берегів острова Сицилія вранці 26 лютого розпочалися морські навчання країн НАТО під назвою Dynamic Manta. Навчання є платформою для тестування та зміцнення можливостей реагування Альянсу на кризи.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Військові 13 країн-членів і партнерів НАТО готуються до участі в навчаннях Nordic Response 2024, які є частиною серії навчань Steadfast Defender, що відбудуться у Норвегії, Фінляндії та Швеції.

Нагадаємо, що Єврокомісар закликав перевести економіку ЄС на воєнні рейки для виробництва зброї.

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба закликав заборонити експорт боєприпасів з ЄС до інших країн, крім України. В українській армії, як і раніше, спостерігається гостра нестача снарядів.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності