Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Політика

Тернопільські депутати заявляють про спробу підкупу з боку представників УПЦ МП

Сьогодні, 19 листопада,   група депутатів Почаївської міської та Тернопільської обласної рад від Всеукраїнського об’єднання «Свобода» оприлюднила під час брифінгу в Тернополі відеоматеріал, який, на її думку, свідчить про те, що монахи Почаївської лаври Української православної церкви (Московського патріархату) пропонували гроші одному з депутатів Почаївської міськради за позитивне рішення щодо земельних ділянок. Обранці звернулись із запитом у правоохоронні органи і СБУ з проханням перевірити факти з відео і з’ясувати прізвище депутата. У самій лаврі ці заяви на цей час іще не коментували.

Прес-конференцію депутати від ВО «Свобода», а також представники «Національного корпусу» і «Правого сектору», розпочали з трансляції запису, під час якого хтось російською мовою пропонує іншій людині 500 євро за вирішення питання на сесії Почаївської міськради про виділення у власність лаври трьох земельних ділянок площею 2,5 гектари. За словами учасників брифінгу, запис автентичний.

«До депутата подзвонили з проханням зустрітись і обговорити певні питання. Ввечері людина прийшла на зустріч, відповідно і монах Никодим, який підтвердив, що він телефонував, і вони перейшли до обговорення суті питання, яке планують вирішити на сесії Почаївської міськради 20 листопада. Мова йшла про конкретну суму, що є зафіксовано на відео, 500 євро. Після суми прозвучало ще слово, «наприклад», тобто це була стартова сума, я так зрозумів, мінімальна ціна для «правильного голосування» одного депутата”, – заявив депутат Почаївської міськради Тарас Паляниця.

Представники Почаївської лаври УПЦ (МП) поки від коментарів утрималися.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності