Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Полеміка

ТЕРНОПОЛЯНИ ВИГНАЛИ ВО «СВОБОДА» З МАЙДАНУ

Недільне віче 6 березня на головній площі Тернополя (Тернопільського Євромайдану) перетворилося на сутичку громадських активістів з міською та обласною владою, в обох випадках яку представляє партія ВО «Свобода».

Спочатку, коли на сцені Майдану виступали матроси та командир славнозвісного корвету «Тернопіль» ВМС України, здавалося, що площа просто вибухне від аплодисментів тернополян. Але варто було після цього взяти у руки мікрофон представникам тієї партії, що, за висловами громадян, вже давно приватизувала Галичину, як в натовпі почався якесь незрозуміле незадоволення.
Поки свободівці зі сцени почали вигукувати свої звичні гасла, присутні громадяни почали в голос згадувати нещодавно усунутого від посади Міністра оборони України – представника цієї політсили адмірала Ігоря Тенюха. Від людей у натовпі можна було почути, що саме він – представник тих, хто себе незаслужено називає «націоналістами», несвідомо, а, можливо, навіть і свідомо допоміг Україні «успішно» втратити Крим і значну частину її військово-морського флоту. Того самого флоту, чиї героїчні представники щойно виступали з цієї сцени перед депутатами від «Свободи».
Отож тернополяни не забажали слухати остогидлі їм проїжджені політичні гасла, що дали зрозуміти виступаючим зі сцени представникам місцевої нової-старої влади.
На віче були присутні представники «Комунального Майдану», які прийшли запитати у мера Тернополя свободівця Сергія Надала та інших представників влади про долю їхнього підприємства, яке силами цієї ж влади знищується.
Зокрема їх в цьому підтримали присутні на Майдані представники УНА-УНСО (віднедавна перейменованого у Правий Сектор), мешканці вулиць Орлика та Липової, такі громадські активісти, як Наталія Карпишин, Тарас Білан, Аліса Пасько та ін..
Але представники ВО «Свобода» не мали бажання слухати тернополян та їх наболілі запитання до діючої влади, а тому в сторону сцени пролунали перший свист і крики «Ганьба!».
Коли ж Ніна Міляновська на прохання громади вийшла на сцену і попросила надати для виступу їй мікрофон, головний «свободівець» Тернополя  депутат облради Володимир Стаюра їй відмовив, попросивши прийти «завтра».  Усе це чітко видно і чути на відео, знятому і розміщеному в інтернет мережі Уoutube представниками Автономного опору.
Після цього навіть у присутніх прихильників ВО «Свобода» з’явився сумнів у щирості ораторів.
Отож, коли до мікрофону намагалася підійти, щоб виступити, ще один представник від ВО «Свободи» – скандально відома Марія Чашка, люди просто вигуками її попередили, що наміру слухати її вони не мають…
А далі за уже звичним для України за таких обставин сценарієм на Тернопільському Майдані почалась шарпанина між учасниками віче та виступаючими представниками правлячої у Галичині партії.
Тернополяни побігли до мікрофонів, аби заспокоїти людей, але мікрофони виключили. Тарас Герман з Наталею Кузь побігли до пульта з вимогою включити звук. Люди почали кричати чому виключили мікрофони? Як тільки на сцені почався конфлікт почали співати гімн.
Тоді всі присутні на сцені свободівці кинулися до пульта, щоб не дати людям увімкнути мікрофон. Депутати вирішили не дати дозволу людям на продовження заходу, але люди й без мікрофону співати Державний Гімн, в той час, як свободівцям нічого не залишилося, як лише забрати свої мікрофони і вимкнути апаратуру. Зрештою, вони звільнили сцену, і уже кожен бажаючий тернополянин міг сказати своє слово у мегафон.
Згодом громада вирушила до «Стіни ганьби» Міської ради, де кожен мешканець міста ще раз відкрив для себе політичну реальність…
Цікаво, на які рейтинги і яке майбутнє для себе розраховує ВО «Свобода» після таких подій і нещодавніх чисельних гучних скандалів, пов’язаних з її представниками у парламенті та місцевих радах?

Надія Барна

Loading

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.
Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності