Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Новини з дурдому

ТЕРОР ВАКЦИНАТОРІВ продовжується, – чергові професії підпадаючі під обов’язкову вакцинацію

Міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко повідомив, що медиків також планують включити до списку професій, для яких є обов’язковою вакцинація від COVID-19. Але при цьому він вважає, що робити це потрібно не зараз, а на наступних етапах розширення списку.

«Бувають такі лікарні, де два анестезіологи. Їх два. Усунути їх від роботи та відділення зупиняється. Тому ми провели аналіз та розуміємо, де зараз невакциновані медпрацівники. На наступних етапах розширення переліку професій (для яких обов’язкова вакцинація – ред.) там з’явиться і медичний працівник. На сьогоднішній день у нас вакциновано понад 80%. Екстренка більше, «ковидні» відділення під 100%», заявив міністр в ефірі ток-шоу «Свобода слова на ICTV», у той час, коли депутатська більшістьу ВР й далі відмовляється від щеплення експерементальними вакцинами, заявивши готовність щотри дні оплачувати ПЛР-тести… 

Крім того, МОЗ підготувало доповнення до переліку професій для обов’язкової вакцинації. Цей наказ поки що не набрав чинності. Пропонується доповнити перелік працівниками:

  • підприємств, установ та організацій, що належать до сфери управління центральних органів виконавчої влади;
  • установ та закладів, що надають соціальні послуги;
  • установ захисту прав дітей, реабілітаційних установ;
  • підприємств, установ та організацій, що включені до переліку об’єктів державної власності, що мають стратегічне значення для економіки та безпеки держави, затвердженої постановою Кабінету Міністрів України від 4 березня 2015 року № 83.

Раніше Міністерство охорони здоров’я України затвердило перелік професій для обов’язкової вакцинації. Отже, вакцинація проти коронавірусу є обов’язковою для працівників: центральних органів виконавчої влади та їх територіальних органів; місцевих державних адміністрацій та їх структурних підрозділів; закладів вищої, післядипломної, фахової передвищої, професійної (професійно-технічної), загальної середньої, у тому числі спеціальних, дошкільної, позашкільної освіти, закладів спеціалізованої освіти та наукових установ незалежно від типу та форми власності.

Loading

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.
Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності