Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

ВІЙНА

ТЕРОРИСТИ ДНР недопустили “Червоний Хрест” до колонії в Оленівці

«Червоний Хрест» не допустили до колонії у Оленівці. «МКЧХ» запросив доступ до контрольованого російськими військовими табору для військовополонених. За словами представників організації, їм було відмовлено.

Про це йдеться у повідомленні ICRC Ukraine.

Судячи з повідомлення, українське представництво Міжнародного комітету Червоного Хреста запросило доступ до контрольованого російськими окупантами табору Оленівка ще 29 липня.

За словами представників організації, їм було відмовлено.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

В організації відзначають, що надавати доступ до військовополонених – це обов’язок, закріплений у Женевській конвенції.

Червоний хрест обіцяє й надалі добиватися доступу до усіх українських військовополонених, які перебувають в руках окупантів.

Зазначимо, вранці 29 липня російські пропагандистські ЗМІ заявили про обстріл колонії в Оленівці Донецької області, де утримуються українські полонені з “Азовсталі”. Окупанти звинуватили в обстрілі ВСУ і заявили, що загинуло близько 40 військовополонених та ще 130 отримали поранення.

За даними української розвідки, вбивство українських полонених у Оленівці організували найманці ПВК “Вагнера” за особистим наказом “кухаря Путіна” Євгена Пригожина, не погодивши це з керівництвом Міноборони Росії.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Близький до Кремля російський Telegram-канал “Незыгарь” ще 5 червня анонсував удар по табору військовополонених у Оленівці.

За даними ГУР МОУ, головною метою теракту є приховування фактів тотального розкрадання коштів, виділених на утримання українських військовополонених. Відомо, що 1 серпня на “об’єкт” мала прибути комісія з Москви для перевірки витрат виділених коштів та умов утримання полонених.

“Оскільки реальний стан будівлі та умови утримання в ньому полонених не відповідали вимогам російського керівництва, “проблема” була вирішена шляхом знищення приміщення разом із розміщеними в ньому українцями”, – зазначає розвідка.

У Міжнародній волонтерській спільноті InformNapalm заявили, що Росія могла застосувати термобаричну зброю по табору в Оленівці — військовополонених “азовців”, ймовірно, спалили уві сні.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності