Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Полеміка

Території Білорусії, частково Польщі та Росії є канонічними територіями Київської митрополії

Скасуванням Синодального листа 1686 року про перепідпорядкування Московському патріарху Київської метрополії, Вселенський патріарх за фактом заявив, що території сучасної Білорусії, частково Польщі (Холмська і Перемишльська єпархії) і Росії (Смоленська і Брянська єпархії) все ще канонічні території Київської метрополії.1683_fr-1024x774

А це – вже підстава для переходу місцевих громад від схизматиків до канонічної православної церкви, тобто, української, в майбутньому. Як передає replyua.net, про це у своєму блозі пише український блогер і журналіст Дмитро Вовнянко.

Він зазначає, що, звичайно ж, зараз про це говорити рано, але час йде. Поява на території Білорусі релігійних громад, який будуть визнавати канонічну церкву, а не схизматиків – справа часу. А далі – справа техніки.

Недарма Москва, недавно намагалася Білорусі загрожувати, а тут раптом розщедрилася для «бацьки» на великий кредит, а глава РПЦ Кирило з Лукашенком віч-на-віч про щось говорив кілька годин поспіль. У Москві добре розуміють, що Білорусь тепер для Москви – територія, за яку буде йти боротьба з усіма похідними.

За словами журналіста, Москва, звичайно, буде намагатися затягнути в свою схизму інші православні церкви світу, але після того, як РПЦ проігнорувала.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.
Всеправославний Собор, ймовірність того, що на конфлікт з Фанаром піде ще якась церква – майже нульова.

А це означає, що імперські амбіції РПЦ відтепер будуть обмежуватися політичними кордонами Росії і Білорусі – і не більше. РПЦ як носій імперської ідеї відтепер – минуле.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності