Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Події

Tест на прозорість

…не пройшли 80 вузів України, серед яких «завалили» тест і два з Прикарпаття – Івано-Франківський національний медичний університет та ІФНТУНГ.

Про це свідчать дані Аналітичного центру CEDOS, який протягом семи місяців здійснював моніторинг доступності інформації на сайтах університетів за допомогою інформаційних запитів, повідомляє «ДТ».

Працівники Аналітичного центру CEDOS проводили моніторинг 96 українських ВНЗ, що мають статус національних. Проте діяльність тільки 16 із них вони назвали прозорою для широкої аудиторії.

Моніторинг йшов по 40 показникам, які потім були об’єднані в 4 групи: фінансова прозорість, адміністративна прозорість, інформаційний зміст програм і стратегічне планування. Ці показники оцінювалися за 100 бальною шкалою, а результати моніторингу стали основою для складання Рейтингу прозорості університетів.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Трійку лідерів очолив Національний університет «Львівська політехніка» (71,3 бала), на другому місці опинився Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна (66,9), а на третьому – Тернопільський національний університет імені І. Пулюя (62,6). В цілому ж тільки 16 ВНЗ подолали поріг в 50 балів зі 100.

Серед тих, хто його не подолав – Івано-Франківський національний медичний університет (40,5 балів) та ІФНТУНГ (32,9 бала).

Джерело: ЗМІСТ

Loading

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.
Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності