Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Полеміка

Тетяна Монтян: Пізно пити «Боржомі»

Отже, безумні закони підписано, і, як то кажуть, пізно пити «Боржомі».

Я з самого першого дня не розуміла, навіщо стояти на Майдані та слухати трьох завідомих імпотентів – членів опозиційної олігополії, які прихватизували право бути «триголовою канонічною опозицією» та «мочили» громадськість значно оголтіліше, ніж власне Злочинну Панду.
Реальних цілей у Майдана не було, можливостей «тут і зараз» створити боєздатну інституцію  – також.
Багато людей мені заперечували, що вийшли на Майдан не за «Трітушок». Я питала: «А «ви» – це хто? Як з вами вести переговори, якщо Злочинна Панда цього захоче?»
І Злочинна Панда хотіла, між іншим (окремі її представники питали у мене, «хто на тому Майдані» головний, з ким можна домовитись і на яких умовах) – але не змогла, бо неінституціалізовані народні маси, навіть якщо їхні серця палають праведним гнівом на бєзпрєдєл в країні – це НЕ СУБ’ЄКТ для переговорів.
Невже майданери реально вірили, що їм зійде з рук все те, що вони начудили?! Чи дійшло нарешті до тих, хто закликав людей «стояти до останнього», та до тих, хто повівся на ці безвідповідальні заклики, навіщо риги хитали ситуацію; чому дозволили поштурмувати Банкову 1 грудня; чому тіпо недоштурмували Майдан 11-го грудня; і як останній акорд – чому командири дозволили Беркуту зняти шоломи та пройти «коридором» біля Києво-Святошинського суду?
Коли нарешті у «революціонерів» настане просветління, і вони зрозуміють, що БИКУВАТИ БЕЗ РЕСУРСУ – це ознака клінічного ідіотизму, а зовсім не відваги?! Невже приклад головної бикувательниці без ресурсу Юлії Тимошенко нічому, ну зовсім нічому декого не навчив?!
Якщо опозиція нездатна змусити з собою рахуватись, навіть маючи за собою сотні тисяч людей на вулиці, значить, туди їй і дорога.
Якщо люди виходять на вулиці на заклики такої опозицію та голосують за неї – туди і дорога тим людям.
…Я ніколи не працюю з клієнтами, які не вважають СЕБЕ винними в своїх проблемах.
Якщо баба чи мужик волають: «Мій колишній/колишня – мудак/стерво», я завжди питаю: «Вас тягнули з цією людиною в шлюб на зашморзі? Ні?! Тоді на що скаржитеся?»
Якщо людина відповідає: «Так, лоханувся/лоханулася через слабкість на передок/ще з якихось причин, але висновки зроблено» – з такою людиною я працюю.
Якщо ж людина починає волати, що вона – безневинна няшечка, а партнер/партнерка – мразота, таких я відразу посилаю в пішу еротичну мандрівку/до інших адвокатів, в залежності від ступеню неадеквату.

До чого це я?
Як тільки ті, хто зараз волає про Злочинну Панду, усвідомлять, що Злочинна Панда – це просто відображення них самих, з ними можна буде вже про щось говорити, а саме – про шляхи виправлення ситуації.
Але ДО моменту усвідомлення та визнання СВОЄЇ ВЛАСНОЇ, ІНДИВІДУАЛЬНОЇ провини за все, що коїться в країні – я вважатиму таких людей інфантильними неадекватами та стібатимусь з них з психотерапевтичою метою.
І можете ображатись на мене за це скільки завгодно.
Якщо комусь ДІЙСНО хочете поборотись за свої права, а не просто побикувати без ресурсу, попонтуватись та пострибати – є простий та реальній спосіб, доступний БУДЬ-КОМУ: ПРИПИНІТЬ платити ЖЕКам, які працюють БЕЗ БУДЬ-ЯКИХ ПРАВОВИХ ПІДСТАВ, за НЕНАДАНІ послуги!
Ведіть СВОЮ війну ЗА СВОЇ ПРАВА кожен в своєму будинку!
Вчіть матчастину щодо своїх ЕКОНОМІЧНИХ прав та обов’язків (тому що «політики» не існує   існують лише АЛГОРИТМИ РОЗПОДІЛУ СПІЛЬНОГО РЕСУРСУ); вчіть інших, об’єднуйтеся з сусідами, створюйте інституції на всіх рівнях!
ІНШИХ СПОСОБІВ ДОБИТИСЬ ТОГО, ЧОГО МИ ВСІ ПРАГНЕМО – НЕ ІСНУЄ!!!

Не вмієте – навчу!
Це значно простіше, ніж вам здається, і НА КІЛЬКА ПОРЯДКІВ ЕФЕКТИВНІШЕ, ніж бомжувати на Майдані та кататись по Межигір’ях.
Ну і наостанок – про Злочинну Панду та про троллінг.
Злочинна Панда хотіла покарати «Трітушок» за борзість та бикування без ресурсу, остаточно принизити їх та дискредитувати в очах перш за все опозиційного електорату – але по факту покарала в тому числі і людей, які той Майдан зроду не підтримували як неналежний інструмент досягнення позитивних цілей.
Ніяка влада не хоче бути комічною, але цього разу доведеться, тому що зміст недолугих законів дає безмежні можливості для знущання над нею в «італійському» стилі.
Ось прекрасний зразок подіб­ного троллінгу:
Цього разу Ондрюша «Котєг» Портнов переплюнув сам себе в непрофесіоналізмі та виставив президента на посміховисько – наприклад, перед мешканцями моєї рідної Керчі, для яких такі традиційні прекрасні масові заходи, як факельне шествіє на 8 травня на честь Героїв ВОВ та День Нептуна – відразу опинилися поза правовим полем.
При цьому слід зазначити, що «защемити» будь-кого неугодного Злочинна Панда прекрасно могла і без цих диких в своїй безглуздості законів, і зараз ці закони використовуватимуться суто вибірково, адже ніяких ресурсів у створення дійсно поліцейскої держави Злочинна Панда інвестувати не збирається. Бо навіщо, якщо ці кошти можна тупо вкрасти – адже боятись Злочинній Панді все одно нема кого, і саме Майдан це повністю довів.
Повторюю свої поради, які дала бажаючим змінити ситуацію в країні ще в перші дні Майдану:
1. Вчіть матчастину, а саме – суспільствознавство, адже реальна сила – це саме знання.
2. Створюйте інституції, адже злочинну інституцію ПР може перемогти тільки інша інституція – якщо стане сильнішою, впливовішою та економічно привабливішою.
3. Поверніть собі для початку хоча б власні будинки – бо якщо ви не зможете навіть цього, як ви зможете повернути собі цілу країну?!

Джерело: tsn.ua

Loading

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.
Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності