Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Міжнародні новини

“Тітушки” зірвали в Москві показ анлійського художнього фільму про Голодомор в Україні

Група людей у ​​масках увірвалася в приміщення Міжнародного правозахисного центру “Меморіал” в центрі Москви і спробувала зірвати закритий показ фільму “Гарет Джонс” про Голодомор, і було б доволі дивно, якщо б цього не сталося – інакше це була б не держава-агресор Росія.

На виклик прибула поліція.

Вона заблокувала офіс, влаштувала опитування глядачів і співробітників центру. Людей протримали в приміщенні кілька годин.

У четвер увечері в офіс “Меморіалу” увірвалися близько 20 чоловіків у медичних масках.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Речниця “Меморіалу” Юлія Орлова розповіла виданю “Медіазона”, що нападники кричали “Всім на підлогу!”, а потім залізли на сцену біля екрану і почали скандувати “Фашисти”, “Ганьба” і “Не забудемо, не пробачимо! “

За словами очевидців, напад знімали оператори російського федерального телеканалу.

Співробітники центру викликали поліцію.

За словами очевидців, більшість нападників покинули будівлю до приїзду поліції. Поліцейські оглянули кількох чоловіків і вивели їх із зали, після чого показ фільму продовжився.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Разом з тим, як розповів радіо “Эхо Москвы” голова “Меморіалу” Ян Рачинський, у поліції набагато більший інтерес викликали правозахисники, а не провокатори.

Трьох співробітників “Меморіалу” відвезли в поліцію для пояснень. Решта поліцейських оточили офіс і відмовилися випускати співробітників і глядачів на вулицю. На ручки дверей офісу повісили наручники.

Як повідомляє “Медіазона” з посиланням на правозахисників, поліцейські зажадали від відвідувачів заповнити анкету з особистими даними, а також цікавилися, що вони робили на показі.

Поліцейські обіцяли оглянути будівлі та спочатку відмовлялися пустити всередину адвокатів.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Близько опівночі адвокатам вдалося увійти до будівлі, розповіла журналістам юрист “Меморіалу” Наталія Морозова. З глядачів на той час вже взяли пояснення і відпустили.

Фільм оповідає про подорож Радянським Союзом британського журналіста в 1930-х роках. Він приїхав в СРСР, щоб взяти інтерв’ю у Сталіна, і став свідком масових репресій і голоду в Україні.

Джонс першим з журналістів розповів у західній пресі про те, що відбувається в Україні.

Прем’єра картини відбулася в 2019 році на Берлінському міжнародному кінофестивалі, де фільм номінували на премію “Золотий ведмідь”.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності