Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

ВІЙНА

Тоді – “Дебіли Макнамари”, сьогодні – “дебіли путіна”:

Bloomberg: Путін робить ставку на бідних громадян рф, які готові піти на війну за гроші. На думку аналітиків, ядро путінського електорату складають ті громадяни рф, які живуть за межею бідності та зазнають поневірянь. Вони готові вбивати українців, щоби вибратися з глибоких боргів.
Своїм спостереженням і думками з цього приводу на своїй сторінці поділився Sergii Kostezh:
——————————————————————
І навіть тут Путін і його посіпаки не вигадали нічого нового.
Коли американці у другій половині 1960-х зрозуміли, що не можуть виграти війну у В’єтнамі, постало питання, де дістати нових солдатів, щоб посилити фронт, і замінити великі втрати. Мобілізація – не варіант, бо у США потужно розгортався антивоєнний рух і хіппі були на коні, треба було придумати щось інше. І тодішній міністр оборони Роберт Макнамара запропонував мобілізовувати людей з розумовими відхиленнями, мешканців депресивних і малозаселених районів. Щоб не було скандалу.
По всій країні почали відловлювати людей з вадами розвитку, тягти на мобілізацію бідних маргіналів з чорних бандитських кварталів, обіцяючи їм колосальні гроші за службу.
Короткостроковий ефект був – окопи дійно вдалося заповнити свіжими мобіками. Але воювати вони толком не були здатні, тож війна все одно котилася під три чорти. Врешті-решт, всю цю програму зупинили, десятки тисяч людей, яких потягнули в окопи по цій програмі, демобілізували, війська з В’єтнаму вивели і війну програли.
В історію цей ганебний епізод увійшов під назвою “дебіли Макнамари, а в культурі це було показано у знаменитому фільмі “Форест Гамп”, де головного героя, який по сценарію має розумову відсталість, мобілізують саме по цій статті.
І зараз росія проходить той самий етап. Змітає по кутках своєї території усе, що може тримати в руках зброю. Це той етап, коли стратегічно вже все програно, але змиритися з цим все ще неможливо і хочется реваншу.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності