Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Політика

ТОП-9 цитат інавгураційної промови президента Зеленського

Сьогодні, 20 травня, жителі України із завмиранням серця спостерігали за інавгурацією шостого президента України Володимира Зеленського. Відразу після прийняття присяги новий президент не тільки окреслив вектор подальшої політики, а й заявив про розпуск Верховної Ради 8 скликання.23174415-db90-4d8e-a3d7-742d82312e25_tv_w1200_s

Інавгурація стартувала о 10:00, а вже о 10:20 спікер Андрій Парубій вручив йому посвідчення президента України.

На початку промови президент зробив акцент на тому, що Україна продовжить тримати курс на Європу:

«Кожен з нас – президент. Всі 100 відсотків українців – це наша спільна перемога і наш спільний шанс, за який ми спільно відповідаємо. Кожен з нас поклав руку на Конституцію і кожен з нас присягнув на вірність Україні. Сьогодні кожен з нас несе відповідальність за Україну. Європейська країна починається з кожного. Європа не десь там, вона – тут (показує на серце). Це наша спільна мрія. Але у нас є і спільний біль. Кожен з нас помер на Донбасі. Кожен день ми втрачаємо кожного з нас і кожен з нас – переселенець. Ті, хто втратив власний будинок і відкрив двері свого будинку, – розділив цей біль. І кожен з нас заробітчанин. Ті, хто через боротьбу з бідністю змушений втрачати гідність. Але ми все це подолаємо. Тому, що кожен з нас українець».

Володимир Зеленський також закликав українців, які живуть за кордоном, повернутися на Батьківщину:

«Нас 65 мільйонів. І ви всі нам необхідні. Ви повинні їхати в Україну не в гості, а додому. Сувеніри з-за кордону не потрібні, привезіть нам свій досвід і ментальні цінності. Скептики скажуть, це фантастика, неможливо. А може, це і є наша національна ідея – зробити неможливе».

Першим своїм завданням, як Гаранта, Зеленський назвав припинення вогню на Донбасі:

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

«На що готові ви, українці, заради життя близьких людей? Щоб зберегти життя наших героїв, я готовий на все … Без вагань залишу свою посаду, щоб тільки настав мир … Не гаючи наші території – ніколи! Історія несправедлива, це правда. Не ми почали цю війну. Але нам цю війну закінчувати».

Президент також пообіцяв повернути українських полонених:

          «Першим кроком для початку діалогу (по Донбасу) – це повернення наших полонених …»

Далі, коментуючи ситуацію на Донбасі, Зеленський знову заговорив російською. Ляшко із залу вигукнув – донеччани розуміють українську мову.

«Так, вони розуміють. Спасибі, що ви продовжуєте ділити українців, пан Ляшко».

За словами Володимира Зеленського, уряд – проблема:

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

            «Уряд не вирішує наших проблем, уряд став нашою проблемою».

Зеленський перерахував завдання для влади – соціальні гарантії для воїнів ООС, впровадження стандартів НАТО, шокуючі тарифи, медицина, нові робочі місця, «українські дороги, які будуються і ремонтуються лише в чиїсь бурхливій уяві». Потім він пропонує членам уряду звільнитися і звільнити місце для тих, хто хоче змінити ситуацію в країні:

«У нас уряд можливостей – відкатів і дерибану. Ми побудуємо уряд інших можливостей…»

Новий президент нагадав, що він – не ікона і просив не розміщувати його портрети в кабінетах:

«Дорогі депутати! Ви самі призначили інавгурацію на понеділок, а значить, вечірок не буде, а будемо працювати. А тому я прошу прийняти вас закон про зняття недоторканності, закон про кримінальну відповідальність за незаконне збагачення (красава! – кричать у залі), багатостраждальний виборчий кодекс, а також звільніть з посад голів Служби безпеки України, генерального прокурора України, міністра оборони України – і це далеко не все, що ви можете зробити, а для початку досить. У вас на це буде два місяці!».

На завершення промови Зеленський заявив про розпуск Верховної ради 8 скликання і пообіцяв зробити все, щоб українці не плакали:

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

«Дорогий український народе! Я за своє життя робив все, щоб українці посміхалися. Це було не тільки моєю професією, а й моя місія. У найближчі п’ять років я зроблю все, щоб українці не плакали».

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності