Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Соціальні новини

Трагедія людства – невиправдані очікування від придбань

Німецькі вчені нещодавно опублікували цікаві дані: за останні 50 років німці стали в середньому жити на 400% багатшими, а кількість нещасних людей, які страждають депресією, зросла на 38%. Чому?

Генрі Форд став одним з найбільш багатих людей в світі, завдяки реформації автомобільного виробництва. Його успіхи надихнули багатьох талановитих підприємців на створення найбільших брендів: Cadillac, Chevrolet, Buick, Dodge. Нові машини буквально заполонили Америку. Через деякий час настав такий момент, коли продажі автомобілів різко впали. Ринок наситився.

І правда, навіщо комусь потрібна нова машина, якщо прекрасно їздить стара? Навіщо витрачати гроші? Зіткнувшись з проблемою збуту геніальні маркетологи придумали нове хитромудре рішення: вони почали вселяти власнику старих авто почуття неповноцінності.
Виробники автомобілів стали щороку випускати все нові і нові моделі. Їх успіх надихнув підприємців інших галузей: одягу, косметики, взуття, і понеслася душа в рай … точніше, в пекло.

Часто можна бачити, з яким презирством дурні, виряджені в модний одяг підлітки дивляться на дитину, яка не може собі дозволити таку розкіш (раніше це питання класової нерівності вирішувала елементарна шкільна форма, – ред.). Зверніть увагу, 2 рази на рік виробники одягу випускають нові колекції. Експерти, дизайнери нескінченно повторюють нам: «в цьому сезоні буде модний зелений колір». Для чого це робиться? Цей хитрий прийом створений для збільшення збуту. Люди, які купили точно таку ж одяг, але червоного кольору в минулому році будуть відчувати себе дискомфортно.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Транснаціональні корпорації маніпулюють свідомістю простодушного споживача, випускаючи постійно нові девайси, одягу і т.д. Вони витрачають на рекламу в рік $ 500 млрд. Цих грошей достатньо, щоб зробити людство нещасним. Це величезна кількість грошей! Для вирішення проблеми голоду на Землі в рік необхідно витратити всього $ 50 млрд.

Головна біда полягає не в тому, що нам постійно треба викидати хороші речі, тому що вони вийшли з моди. Трагедія людства – невиправдані очікування. Купивши новий автомобіль, людина радіє дуже короткий час. Якщо на наступний день його друзі придбають машини крутіше, ніж у нього – ця радість обмежиться всього одним днем. Багато з нас більше прагнуть до нових модних речей і, самі того не помічаючи, стають нещасними. Щурячі перегони перетворили життя в суцільне пекло, в абсолютну нісенітницю.

Микола Мартинов

Loading

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.
Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності