Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Полеміка

Трампу Суд заборонив блокувати читачів-критиків на його сторінці у Твіттері

Апеляційний суд в Нью-Йорку заборонив президенту США Дональду Трампау обмежувати доступ користувачам до своєї особистої сторінки в Твіттері. Рішення підтверджує аналогічну заборону, яку раніше видав окружний суд в Нью-Йорку.17580_32e0c961f2c1ecb955ba59eb988c3ba1_2825

Ухвалу прийнято на підставі першої поправки до Конституції США, яка надає громадянам право на свободу слова. В рамках законодавства заборонено “виключення осіб з відкритого діалогу через те, що ті висловили думки, з якими даний чиновник не згоден“, – заявив суддя Беррінгтон Паркер.

Попереднє судове рішення з цього приводу зазнало критику Міністерства юстиції США. У відомстві наполягали на тому, що на своїй сторінці Трамп лише висловлює свою думку з різних питань, тому цей майданчик не можна вважати місцем громадської дискусії з обраним державним діячем.

Апеляційний суд відкинув ці претензії, ухваливши, що аккаунт Трампа в Твіттері має всі ознаки “офіційної облікового запису”, за допомогою якого президент США робить заяви щодо своєї політики.
Повідомляється, що позов проти Дональда Трампа подали в тому числі семеро користувачів Твіттера, яким Трамп обмежив доступ до своєї сторінки, нібито після того, як вони залишили на ній негативні коментарі.

На особисту сторінку Дональда Трампа в Твіттері підписані майже 62 мільйони користувачів. У соцмережі також існує офіційний акаунт президента США, але він менш популярний і не використовується настільки часто Дональдом Трампом.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності