Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Міжнародні новини

Трансгендер у США виступає проти трансгендерів у жіночих видах спорту

Вітчим Кім Кардаш’ян, що став жінкою, а нині є однією з найвідоміших у США трансгендерних жінок Кейтлін Дженнер виступає проти участі трансгендерів у жіночих видах спорту.

Це просто несправедливо. І ми повинні захищати жіночий спорт в наших школах“, – заявила вона ЗМІ.

Низка штатів США хочуть заборонити участь трансгендерів у жіночих спортивних змаганнях.

У Міссісіпі підписали закон про таку заборону в березні, хоча очікується, що це рішення оскаржать в апеляційному порядку.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Як повідомляє одна з найбільших ЛГБТ-організацій США Human Rights Campaign, аналогічний закон розглядають ще 17 штатів.

Кейтлін Дженнер – в минулому відомий у США легкоатлет, олімпійський чемпіон з десятиборства Брюс Дженнер, колишній вітчим телезірки Кім Кардаш’ян.

У 2000-ті роки після виходу реаліті-шоу “Сімейство Кардаш’ян” Дженнер став відомою медійною особою.

У 2013 році він розлучився зі своєю дружиною Кріс Дженнер (матір’ю Кім Кардаш’ян) і заявив, що збирається змінити стать.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

У 2015 році Брюс переніс операцію і став жінкою, обравши для себе ім’я Кейтлін.

Дженнер називають найвідомішою трансгендерною жінкою США, тому попросили висловити свою думку щодо актуальної проблеми транс-спортсменів.

Це питання справедливості, – сказала Дженнер. – Ось чому я виступаю проти біологічних хлопчиків-трансгендерів, які змагаються в шкільних видах спорту для дівчаток. Це просто несправедливо. І ми повинні захищати спортивні заняття для дівчаток у наших школах“.

Пізніше вона підтвердила свою позицію у Twitter:

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Два тижні тому 71-річна Дженнер оголосила про свій намір балотуватися від республіканців на виборах губернатора в Каліфорнії.

Погляди Дженнер на транс-спортсменів призвели до суперечок з багатьма активістами трансгендерної спільноти, які стверджують, що законодавство, спрямоване проти транс-дітей, – небезпечне і дискримінаційне.

У п’ятницю ще один відомий трансгендер, Елліот Пейдж, розкритикував рішення деяких штатів заборонити спортсменам-трансгендерам брати участь у жіночих спортивних змаганнях.

Loading

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.
Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності