Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Новини з дурдому

Це ж який мав бути рівень корупції, щоб аж тепер виявити незаконну вирубку в заповіднику?!

На Прикарпатті правоохоронці викрили керівництво лісгоспу, яке роками незаконно рубало ліс на заповідній території. Зрубану деревину вони продавали населенню, а гроші привласнювали.

Про це повідомили в ДБР.

За даними слідства, ще у 2018 році керівник державного підприємства «Кутське лісове господарство» організував групу посадовців, які видавали документи для проведення рубок на ділянках, без жодних дозволів та погоджень. Вказана земля вже понад 20 років не є в підпорядкуванні лісового господарства, а входить до складу Національного природного парку «Гуцульщина», про порушення в якому вже багаторазово писали ЗМІ, але…

За роки вирубки збитки екології сягнули майже 250 млн гривень.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Чотирьом фігурантам вже повідомили про підозру у зловживанні службовим становищем і в незаконній порубці та збуті дерев на території природно-заповідного фонду (ч. 3 ст. 27 ч. 3 ст. 28 ч. 2 ст. 364, ч. 3 ст. 27 ч. 3 ст. 28 ч. 4 ст. 246 Кримінального кодексу України).

Окрім керівника держпідприємства, до групи входили виконувач обов’язків головного лісничого, лісничий, інженер з охорони та захисту лісу (обласна прокуратура пише про виконувача обов’язків директора лісгоспу, лісничого та двох інженерів).

Двох підозрюваних відправили під варту, одному призначили домашній арешт, а щодо четвертого — клопотання про обрання запобіжного заходу на розгляді в суді.

Для відшкодування завданих збитків було подано цивільний позов, готуються підозри щодо ще двох груп людей, які проводили незаконні рубки на природоохоронній території.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Раніше у Харківській області правоохоронці затримали чоловіка, який рубав ліс на потреби армії рф, коли регіон перебував в окупації. Тепер йому загрожує до 10 років ув’язнення.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини…

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності