Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Економіка

Цензура чи акредитація ЗМІ від ОПЕК+, – для тих, хто ще досі вірить у демократію одних і непідкупність інших

Журналістів агенцій зі світовим ім’ям як Reuters, Bloomberg і WSJ не запросили на зустріч ОПЕК+, яка відбудеться 4 червня у Відні. При цьому співробітникам FT, як і низці галузевих видань, дозволили висвітлювати захід.

Про це пише Financial Times із посиланням на джерела.

Заборона була ініційована Саудівською Аравією, уточнює FT. За даними газети, захід стосується одного заходу — журналістів не пустять на зустріч ОПЕК+, заплановану на ці вихідні. У неділю, 4 червня, країни — члени об’єднання збираються узгодити політику альянсу з видобутку нафти на другу половину 2023 року.

Причини такого рішення не уточнюються. В ОПЕК, Міненерго Саудівської Аравії, а також у вищеназваних виданнях не відповіли на запит Financial Times. Сама FT, як і низка галузевих видань, отримала запрошення на недільну зустріч.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

FT зазначає, що деякі ЗМІ намагаються повідомити останні новини про результати зустрічі ОПЕК до того, як вона завершиться, «що призводить до коливань цін на нафту». Висвітлення подібних заходів відбувається хаотично, міністри країн-членів ОПЕК «схильні давати коментарі, що хвилюють ринок, журналістам ще до початку засідання.

Нещодавно ціни на нафту зросли після того, як лідери США досягли попередньої домовленості про стелю боргу, яка дозволить запобігти дефолту в найбільшій економіці світу та споживачеві нафти. Проте побоювання щодо подальшого підвищення відсоткових ставок обмежили зростання.

росія не виконує своїх обіцянок скоротити видобуток нафти. Через це між державою-агресором та Саудівською Аравією зростає напруженість.

У вівторок, 30 травня, ціни на нафту знизилися на тлі низької активності торгів після вихідних у США й Великій Британії.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності