Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Полеміка

Ціна на електроенергію зросла на 250% і нічого не змінилось — експерт

З 1 березня ціни на електроенергію збільшаться на чверть. Це п‘ятий етап подорожчання. За 2 роки електрика подорожчала для українців на 250%, але нічого не змінилось. На цьому наголошує в коментарі Gazeta.ua Марія Яковлева, експерт Державного агентства з енергозбереження та енергоефективності.

«Зник щабель від 100 до 600 кВт/год. Прибрали категорію споживачів, які мають електроплити. Це зробили, аби монополіст заробляв більше», — каже Яковлєва.

П’ятий етап підвищення тарифів два роки тому анонсували як останній.

«Зараз лунають заяви голови Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, що нинішні 1,68 гривні не відповідають собівартості електрики, враховуючи формулу «Роттердам плюс». Називають нову ціну — 2,31 гривні. Це необґрунтовано. Енергетична галузь досі потребує реформування. Ціна зросла на 250%, але нічого не змінилось», — говорить Яковлева.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності