Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Політика

Цьогорічні вибори– проміжні?

При розробці змін до Конституції України Конституційною комісією опрацьовується схема, згідно з якою майбутні місцеві вибори восени 2015 року будуть проміжними. Про це, посилаючись на DT.UA, повідомляє інформагенція «Національна революція». Логіка даної схеми полягає в тому, що конституційно узаконена децентралізація набуде юридичної сили не раніше осені (у кращому разі). Відповідні зміни Основного закону викличуть необхідність уточнення законодавчої бази, що також потребує часу.

Тому обговорюється варіант, згідно з яким термін повноважень місцевих органів влади, а також міських, сільських та селищних голів, обраних у жовтні 2015-го, становитиме лише два роки. Норму про проведення позачергових місцевих виборів (переможці яких і зможуть повноцінно розпоряджатися новими повноваженнями) пропонують внести до перехідних положень оновлюваної Конституції. І новий виборчий закон, якщо не встигнуть тепер, мабуть, до 2017- го приймуть точно.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності