Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Економіка

Цьому чирку вже 8 років – Черговий суд щодо екстрадиції Фірташа до США із Австрії

Суд у Відні відмовив українському бізнесмену Дмитру Фірташу у повторному розгляді справи щодо припустимості екстрадиції до США, де на нього чекає розгляд провадження про корупцію.

Про це зараз повідомляє DW, після того як її повідомили у пресслужбі суду, підтвердивши оприлюднену днями інформацію віденської газети Der Standard.

Рішення було ухвалене ще 16 березня. До 30 березня Фірташ може подати апеляцію. І  в тому, що це буде зроблено, нема жодного сумніву.

Судова тяганина навколо екстрадиції Дмитра Фірташа до США триває вже вісім років. Навесні 2014 року бізнесмена заарештовали у Відні за запитом США. До 2019 року Фірташ пройшов всі інстанції, зазнавши невдачі.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Після цього міністр юстиції Австрії дозволив екстрадицію. Однак адвокати українця подали клопотання про повторний розгляд справи, заваливши суд сотнями томів матеріалів, які мали довести “політичний” підтекст правового переслідування Фірташа у США. Якщо Фірташ не подасть апеляцію, його вже 30 березня можуть відправити до США.

Невдовзі після початку масштабної російської агресії австрійські адвокати Дмитра Фірташа заявили, що український бізнесмен проситиме у суду дозволу поїхати до України – попри підписку про невиїзд – щоб “боронити свою батьківщину”. Утім, як зазначили у пресслужбі Земельного суду Відня, Фірташ з таким клопотанням офіційно так і не звернувся.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності