Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Трафунки: надзвичайні новини та кримінал

Циганка у Тернополі намагалася викрасти дитину на очах у матері. Зухвалі випадки у Львові та Києві

У Тернополі на вул. Шептицького невідома жінка, яку очевидці упізнали як циганку, намагалася викрасти дитину, що зафіксували камери відеоспостереження. Записом поділився на своїй сторінці у фейсбук Микола Голубєв.

На кадрах видно, що дівчинка йшла неподалік від мами, яка в той час розмовляла по телефону. Раптово до дитини підійшла невідома жінка і намагалася взяти її за руку. Реакція матері не забарилася — вона забрала від незнайомки дівчинку. Сама ж жінка швидко зникла.

Люди припускають, що жінка може мати розлади із психічним здоров’я. Адже мешканці міста уже не вперше бачать невідому, яка дивно себе поводить.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Gepostet von Світлана Фостаковська am Mittwoch, 1. Juli 2020

Зазначимо, що у сусідніх Івано-Франківську та Львові цигани,чи, як вони себе називають”роми”незважаючи на присутність перехожих, відеокамер та навіть поліції не бояться грабувати перехожих.Як повідомляє на сторінці спільноти “Варта 1” у ФБ Oleh Yeliseiev.

“Пограбування дівчини у центрі Львова. Як суспільство вважає ,хто у цьому винні? Особисто вважаю: самі львів’яни винні у пограбуванні циганами своїх же дітей, жінок. На моїх очах пограбували дівчину,почав переслідування,викликав поліцію. Після кожного кута будинку приходилось наздоганяти,вони втікали… На жаль ,тільки один хлопчина допоміг у затримані. Мав змогу тільки блокувати та чекати поліцію,такі у нас закони”,- зазначається у дописі під відео та фото з місця події.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Як повідомила на сторінці «Варта 1» у ФБ  Galina Kononenko,«в парку біля костелу, навпроти дитячого майданчика (площа Степана Бандери) цигани і безхатченки зробили собі домівки, розпивають спиртні напої, пристають до людей, ночують…….. Хочу спитати? Де наша поліція?».

Загалом така зухвала поведінка циган-ромів на межі економічно-політичної кризи, обтяженої пандемією, може слугувати джерелом провокації з боку вороже налаштованих до України сусідів…

Раніше подібний випадок пограбування матері із малолітньою дитиною стильно одягнутими 6-ма особами ромської національності зняли на відео і виклали у мережі  перехожі на Хрещатику у Києві. При цьому жоден із свідків-відеооператорів не завадив пограбуванню чи викликав поліцію!
ФОТО: Центр Києва

Довідково. Цигани, (в офіційних документах також вживається назва роми) — група народів індійського походження, що проживає у багатьох країнах світу — в Європі, Близькому та Середньому Сході, Північній Африці та в країнах обох Америк (переважно в Латинській).

Українська історична назва народу «цигани» походить від середньогрецького ἀτσίγγανοι (atsinganoi, лат. adsincani) або ἀθίγγανοι (athinganoi[en]) — назви однієї з візантійських єретичних сект (буквально «недото́ркані»), з якою з часом почали його ототожнювати. У письмових візантійських джерелах як етнонім він вперше згадується у ХІІІ столітті. Саме від цього кореня пішла ціла група схожих екзоетнонімів у слов’янських та германських мовах: білоруський цыгане, болгарській цигани, боснійський cigani, словацький cigáni, хорватський cigani, чеський cikáni, македонський цигани, пол. cyganie, рос. цыгане, сербський цигани, словенський cigáni.

Самоназва «рома́» походить від грец. ρωμαίοι, «ромеі» — «ромеї», «піддані Римської (Візантійської) імперії». Саме біженцями з Візантії, землі якої в цей час захоплювали турки, були (і представлялися) перші цигани, що з’явилися у Західній Європі у XV сторіччі.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Схожу етимологію мають й інші назви циганів/ромів, що походять від етнохороніму «єгиптяни»  англ. gypsies від англ. egyptians, ісп. gitanos від ісп. egiptanos, фр. gitans, угор. fáraók népe — дослівно «фараонове плем’я»), — адже частина циган називала себе християнськими біженцями з Єгипту або «малого Єгипту», під яким за деякими версіями розумівся Пелопоннес.

ВІДЕО: Львів

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності